İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Kısa adı TEOG olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi 8. Sınıf ortak sınavlarında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye 1.leri arasına adını yazdıran Niğde’den 5 öğrenciyi  makamında ağırlayarak ödüllendirdi.
 
Merkez 5 Şubat Ortaokulu öğrencileri Zehra Kara ve Emine Yaprak, Melikşah Ortaokulu öğrencisi Rabia Zümrüt Bali, Bor Şehit  Ramazan Konuş Ortaokulu öğrencisi Hanife Aksoy ve Edikli Şehit  İhsan Yarımkulak Ortaokulu öğrencisi Sinem Sıla Türkcan  6 dersten yapılan ve 120 sorudan oluşan sınavlarda soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye 1. si oldular.
 
İl Milli Eğitim Müdürü  Halil İbrahim Yaşar, öğrencilere hitap ederek ”öncelikle hepinizi tebrik ederim. Niğde Milli Eğitim Müdürü olarak istiyorum ki en başarılı öğrenciler bizim öğrencilerimiz olsun, en iyi yerlere bizim öğrencilerimiz gelsin, sizin başarılarınız bize haz vermektedir. Bizim çocuklarımız en iyi yerlere gelsin istiyoruz. Sizin başarılarınız bizi gururlandırıyor. İşte bu hazzı, sevinci paylaşmak için bir araya geldik. Bunu özellikle söyleyeyim. Siz sadece dersinizi takip ederek başarılı oldunuz. İyi çalışacaksınız, arkadaşlarınıza örnek olacaksınız. Devletin kitabı da okulu da öğretmeni de bu sınavlarda başarılı olmaya yetiyor. Siz bunun ispatı olacaksınız. Bundan sonraki yıllarda da inşaallah başarılarınız artarak devam eder. Sizi yetiştiren anne-babalarınıza ve öğretmenlerinize de teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.
 
Ardından öğrencileri çeyrek cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.
 


 
Editör: TE Bilişim