Tamamı ile Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tasarımı yapılan  ve üretime dönüştürülen CNC ROUTER işlemeye hazır halde...

CNC tezgahı ile mobilya, reklam, mermercilik ve benzeri  alanlarda 3 boyutlu modelleme, delme, kesme, yazı yazma, desen oluşturma, tabela hazırlama ve hediyelik eşya imalatında kullanılıyor.  

Tamamen NİĞDE Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tasarımı olan CNC Router Tezgahı okul tarafından istenilen ölçü ve ebatta üretilip satışa sunuluyor. Siparişlerin kabul ediliği  CNC Tezgahı, Makine Teknolojileri alanı öğretmeni Mustafa ÖZTÜRK Makine Teknolojileri alanı öğretmeni Emin Alper SAVUT, Elektrik Teknolojleri Alanı Öğretmeni Murat KAYA tarafından imal edildi.

Okulu ziyarette bulunan Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR okulu ziyaret ederek. Okul Müdürü İbrahim Yiğit’ten tasarlanan CNC Router tezgahı hakkında bilgi aldı.


CNC ROUTER NEDİR?

CNC ( COMPUTER NUMERİCAL CONTROL) BİLGİSAYARLI SAYISAL KONTROL SİSTEMİDİR.

CNC ROUTER (İZLENECEK YOL) : Bilgisayar yardımı ile hareket eden (Belirtilen Yolları İzleyen ) sistemdir. Yani bilgisayarda çizmiş olduğumuz bir projeyi sayısal bir vektöre çevirip hassas bir şekilde kesme, yontma, delme yada işleme yeteneğidir.

CNC ROUTER DA KESME İŞLEMİ NASIL GERÇEKLEŞİR ?
Cnc router da kesme işlemi X ve Y eksenlerine bağlı olan yüksek frekanslı motorlar tarafından gerçekleşen ve spindle freze ucuna bağlanmış çok keskin elmas yada benzeri bir bıçak (kesici) ile gerçekleşir. Kesme işlemi, keseceğimiz malzeme kalınlığında işleme derinliği ile yapıldığında gerçekleşir. Freze bıçağımız kesilecek olana malzememizin belli oran kadar kesilecek olursa oyma işlemi gerçekleşmiş olur.

CNC ROUTER TEZGAHLARINDA NE TÜR MALZEMELER İŞLENEBİLİR ?
Ahşap, mermer, granit, alüminyum, pleksiglas, polyamid, gibi yüzeyler üzerinde ebatlama, desen, üç boyutlu modelleme, delik delme, kesme vb. işlemleri yapılabilir.

CNC POUTER Tezgahları: Mobilyacılık alanında ; membran kapak, panel kapı imalatı, desen oluşturma işlemi, Mermercilikde; Mermer ve granit üzerine yazı yazma, desen işleme işlemlerinde, Reklamcılık alanlarında her türlü tabela, model, hediyelik eşya imalatında kullanılır.

TEZGAHIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ:
Okul olarak imal ettiğimiz tezgahımızda; Kare lineer kızak ve kaliteli arabalar kullanılmıştır. Vidalı mil ve bilyalı somun sayesinde titreşim sorunu ve güç kaybı en aza indirilmiştir.

Tezgahın diğer teknik özellikleri aşağıda verilmiştir.

İşleme Alanı : 820 x 1000 x 210 mm
Eksen Motorları : Step Motor 4,5 NM ve Micro Step Sürücü
SpindleMotoru : 1.5 kw 18.000 devir
SpindlePensi : ER20 (2-13mm)
Tahrik Sistemi : Vidalı mil ve Bilyalı Somun
Kızaklar : 25 lik lineer kızak ve araba
Konstrüksiyon : Ağır Tip Sigma Profil
Hassasiyet : 0.02~0.05 mm
Vidalı Mil: 20 mm x 5 mm mil ve bilyalı somun
Çalışma Şekli : 3 Eksen Bilgisayar Destekli
PC Bağlantı : Paralel Port (Ethernet opsiyonel)



Editör: TE Bilişim