Niğde Üniverisitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 22 öğrenci 2011 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) yerleştirme sonuçlarına göre ilgili programların lisans programlarına yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

Radyo Televizyon Teknolojisi Programı’ndan 11, İnşaat Teknolojisi Programı’ndan 9, Otomotiv Teknolojisi Programı’ndan ise 2 öğrenci Niğde Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Yakındoğu Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi’nin ilgili lisans programlarına yerleşti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp; vizyonu, mesleki ve teknik eğitimin gerektirdiği yüksek standartlara sahip, çağdaş, çevreci, yenilikçi, paylaşımcı, iş dünyasının tercih ettiği nitelikli elemanlar yetiştirmek olan yüksekokullarının DGS sınavlarındaki başarısının tesadüf olmadığını ve bu başarının bundan sonraki yıllarda da artarak devam etmesi için üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarını ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim