Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılış töreni yapıldı.






Açılış Törenine Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve kurum müdürleri katıldı


Niğde Polis Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda yapılan törende bir konuşma yapan Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü İsmail Koca, "Bizim yetiştirdiğimiz polisler, çalışkanlığını, emeğini, tecrübesini, vicdanını dış ülkelere pazarlayan değil, vatanına milletine harcayan polisler olacaktır" dedi.

Koca, yeni eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Türkiye'deki 26 PMYO içerisinde fiziki alan ve başarı bakımından ilk üç okul arasında yer aldıklarını söyledi.

Okulda 737 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Koca, şöyle devam etti:
"Bizim yetiştirdiğimiz polisler, çalışkanlığını, emeğini, tecrübesini, vicdanını dış ülkelere pazarlayan değil, vatanına milletine harcayan polisler olacaktır. Türk polisi, teknolojik donanımı ve nitelikli personeliyle asayişin sağlanması, temel hak ve hukukun, özgürlüklerin korunmasında köklü kurumlardan biri olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamaya devam edecektir. Bizlerin yetiştirmek istediği polis profili budur. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız için emniyet teşkilatında göreve başladığımız ilk gün mesleğimizin kutsallığına inandık, inandığımız bu yolda yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Zalimlere kurşun, mazlumlara kalkan olacağız."


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Polis Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleşen eğitim öğretim yılı açılış törenine katılarak polis okulu öğrencileri ile bir araya geldi. Polislik mesleğinin kutsiyetine değinen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan eğitim öğretime desteklerinin devam edeceğini belirtti.


Devletin menfaati için çalışmalıyız

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin menfaati neyi gerektiriyorsa bunu yapmak, kamuda çalışan tüm personelin görevi olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan tüm Türk vatandaşlarının asli görevi. İstisnai durumlar olabilir. Ufak tefek asi durumlar olabilir, bunları da içimizden her kademede bertaraf etmek doğru olandır" şeklinde konuştu.

Her alanda Niğde'mizin gelişmesi için çaba göstermeye devam ediyoruz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Polis Okulumuz bizim Niğde Belediyesi olarak her zaman özen gösterdiğimiz bir okulumuz. Okulumuzun eksikleri ne ise idare tarafından bize bildirilmiş tüm eksikliklerini bu güne kadar gidermek için çaba gösterdik. Bu günden sonra da bu çaba içerisinde olacağız. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere her alanda Niğde Belediyesi olarak Niğde'mizin gelişmesinin sağlanması, kamu kurum ve kuruluşlarımızın belediye tarafından ihtiyaçlarının, eksikliklerinin giderilmesi elbette ki zaten bizim görevimiz. Yaptığımız hizmetler polis okulumuza ya da vatandaşlarımıza yaptığımız bir imtiyaz değil yapılması gereken hizmetlerdir. Bu hizmetleri Hakk ölçüsü çerçevesinde yapma gayreti içerisindeyiz" dedi.


Konuşmaların ardından, ilk dersi okulun öğretim görevlilerinden Sibel Nazlıhan Nakiboğlu Ecemiş verdi.




Editör: TE Bilişim