Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunda (PMYO) 2013 2014 eğitim öğretim düzenlenen törenle başladı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, siyasi parti başkanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.


PMYO Müdürü Sevindik ise 2013-2014 eğitim öğretim yılında okulda, 343 birinci sınıf, 363 ikinci sınıf olmak üzere toplam 706 polis adayının eğitim gördüğünü söyledi.


Eğitimin, modern araç, gereç ve çağdaş metodlarla yapıldığını, dünyada ve Türkiye'de rol model olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Sevindik, "Temel ilkemiz profosyonel, nitelikli ve meslek disiplinine sahip polis yetiştirmek. Atatürk ilke ve inkilapları ışığında, özgür iradesiyle düşünebilen, olaylar karşısında sağlıklı muhakeme yapabilen, içinde yaşadığı toplumun değerlerine saygı duyan ve öfke kontrolüne sahip polisler yetiştirebilmektir" dedi.


PMYO’nun 2013-2014 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennilerinde bulunarak konuşmasına başlayan Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, gelişen teknolojinin hayatı kolaylaştırdığı kadar zorlaştırdığını belirterek: “teknoloji sayesinde işlenen suçlar da var ama artık Türk Polisi çok iyi yetişiyor. Bilim, sanayi, teknoloji ve eğitim konularında fevkalade yol kat edildi. Değerli hocalarımız, müdürlerimiz sayesinde polislerimiz, günümüzde karşılaşılan pek çok sorunla mücadele edecek biçimde yetiştiriliyor” dedi.


Konuşmaların ardından dönem birincisi Tayfun Duymaz, ikinci Emrah Özdemir ve üçüncü Ercan Mermer'e hediyeleri verildi.
















Editör: TE Bilişim