Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, bu yıl kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte tahmini öğrenci sayısının toplamda 28 bin 691 olması beklenmekte olduğunu 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 5 Bin 826 kontenjanın mevcut olduğunu ve bunun yanı sıra 22 adet yeni bölümlerinin de Senatonun önerisi ve YÖK’ün kararı ile açıldığını söyledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kar; “ Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında Üniversite olarak 2 bin 370 ön lisans ve 3 bin 456 lisans olmak üzere toplam 5 bin 826 kontenjanımız mevcuttur. Ayrıca 2018-2019 eğitim öğretim yılında Ömer Halisdemir Üniversitesinde 22 adet yeni bölümümüz açıldı. Yeni açılan bölümlerimiz Fizik, Biyoloji,  Hayvan Üretim Teknolojileri, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Yönetim ve Bilişim Sistemleri, Tapu Kadastro, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Adalet, Aşçılık, Optisyenlik, Fizyo Terapi, İktisat Doktora, Beden Eğitimi ve Spor Doktora, Maliye Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans, Hayvansal Üretim Teknolojileri Doktora, Hayvansal Üretim Teknolojileri Doktora, Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı gibi toplamda 22 adet yeni bölümler açıldı” dedi.

Üniversite bünyesinde yer alan 10 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 1 Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, mevcut sayının arttırılmasına yönelik yaptıkları çalışmaları değerlendirerek, geçtiğimiz akademik yıl içerisinde Sağlık Bilimleri Enstitüsünün açılmasının yanı sıra mevcut programlara ek olarak Bankacılık ve Finans (II. Öğretim), Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (II. Öğretim), Yönetim Bilişim Sistemleri, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri, Fizik ve Biyoloji bölümlerinin Senatonun önerisi ve YÖK’ün kararı ile açıldığını ifade etti.

Niğde’yi öğrenci kenti olarak tanımladığını ifade eden Rektör Kar sözlerini, “Niğde’ye genel anlamda sunduğu imkânlar açısından baktığınızda, huzurlu ve güvenli bir şehir olmasıyla beraber yaşam maliyetinin de oldukça uygun olması sebebiyle öğrenci kenti olma özelliği taşımaktadır” diye sürdürdü.
Lisansüstü eğitimi çerçevesinde ise İktisat, Beden Eğitimi ve Spor, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Doktora programları ile Maliye, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programlarının eklendiğini belirtti.

Konuşmasının devamında yeni açılan ön lisans programlarına değinen Rektör Kar, “Aşçılık, Adalet, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri, Sivil Havacılık İşletmeciliği (II. Öğretim), Optisyenlik, Fizyoterapi ve Tapu Kadastro gibi yeni programlarla nitelikli ara eleman yetiştirilmesine önem vereceğiz. Ayrıca Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi ve Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun (4 Yıllık)  kurulması için YÖK’e başvuruda bulunduk. Bunların yanı sıra Ulukışla Meslek Yüksekokulu bünyesinde Makinistlik ve Raylı Sistemler İşletmeciliği programlarının açılması için de YÖK’e teklifimizi sunduk” dedi.

Üniversitenin gelişimine yönelik detaylı bilgiler aktaran Rektör Kar, Akademik ve İdari Personel ile öğrenci sayılarına da değinerek şunları ifade etti: “Üniversitemizde nitelik ve nicelik açısından önemli artışlar olmuştur. Üniversitemiz bünyesinde şuan 937 akademik personel, 522 idari personel ve 192 sürekli işçimiz görev yapmaktadır.  Yeni eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte tahmini öğrenci sayımızın toplamda 28 bin 691 olması beklenmektedir” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim