İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, okul öncesi eğitim kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite Ve Erişimin Arttırılması Projesi çerçevesinde yapılan çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı.

(OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE OKULLAŞMA)

İlimiz genelinde 2016 doğumlu 5 yaş grubunda olan öğrencilerimizde okullaşma oranı 2021/2022 eğitim öğretim yılı sonu itibarı ile % 86 iken bu rakam 2022/2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla yapılan alan taramaları ve veli ikna çalışmaları sonucu 2017 doğumlu olup 5 yaş grubunda % 98’in üzerine çıkarılmıştır. Aynı şekilde 3 yaş grubunda % 5 olan okullaşma oranı % 15’e 4 yaş grubunda %15 olan okullaşma oranı % 45’e çıkarılmış bu yaş gruplarında alan taramaları ve veli ziyaretleri halen devam etmektedir.

(YENİ AÇILAN ANA SINIFLARI )

 İl genelinde 2021/2022 eğitim öğretim yılında 29 adet ana sınıfı açılmış, 2022/2023 eğitim öğretim yılında da 35 adet ana sınıfı daha açılmıştır. Bu ana sınıflarımızdan 2 tanesi farklı okulların bünyesinde ilkokulu olmayan köylerimizde açılmıştır. İlimiz genelinde 4 köyümüzde gezici öğretmen planlaması yapılmış ihale işlemleri tamamlanarak eğitim öğretime başlanmıştır.

(BAĞIMSIZ ANAOKULLARI)

2022/2023 eğitim öğretim yılında 1 tanesi Bilim Sanat Merkezi, 7 tanesi okul bünyesinde, 3 tane de müstakil bağımsız anaokulu olmak üzere toplam 11 adet bağımsız anaokulu açılmıştır.

 (DONATIM VE EĞİTİM MATERYALİ)

Yeni açılan ana sınıfları ve bağımsız anaokullarımızın donatımı için toplamda 120 adet ana sınıfı takımı tahsis edilmiş donatım ihtiyacı bulunan okulumuz kalmamıştır. Ayrıca ana sınıfı donatım takımları eski olan okullarımızın da ihtiyaçları bu çerçevede giderilmiştir.

(İYİLEŞTİRME KAPSAMINA ALINAN OKULLARIMIZ)

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi ile iyileştirme kapsamına alınan 44 okulumuzdan donatım ihtiyacı talep eden 17 okulumuzun talepleri ile ilgili ödenekler gönderilmiş, gönderilen ödenekler ile ihtiyaç duyulan donatım malzemeleri alınarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Yine Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi ile iyileştirme kapsamına alınan 44 okulumuzdan onarım ihtiyacı bildiren 39 okulumuzun tamamının keşif işlemleri yapılmış yapılan keşif sonucu iyileştirme gerekmeyen okullarımızın dışındakilerin tamamının onarımları yapılmıştır. İyileştirme kapsamına alınan okullarımızın öğrencilerine yönelik sanat, spor, kültür, sosyal ve bilimsel faaliyetlere 17.007 öğrenci katılmış; yine halk eğitimi merkezlerimiz, mesleki teknik anadolu liselerimiz, bilim sanat merkezlerimiz aracılığı ile yapılan öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik farklı alanlarda kurum etkinliği olarak yapılan faaliyetlerde de 14.538 kişiye eğitim verilmiştir.

(KÖY YAŞAM MERKEZLERİ)

Bakanlığımızın direktifleri gereği ilimiz genelinde kapalı bulunan 58 köy okulumuz ile ilgili Maarif Müfettişleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince incelemeler yapılmıştır. Öğrenci, taşıma, okul binasının kullanılabilirlik durumu ve veli talepleri göz önüne alınarak ilimiz genelinde; 2 okulumuz İlkokul, Ana Sınıfı ve HEM Kurs Merkezi, 2 okulumuz İlkokul ve HEM Kurs Merkezi, 2 Okulumuz Ana sınıfı ve HEM Kurs Merkezi, 8 okulumuz da sadece HEM Kurs Merkezi olarak kullanılmak üzere toplam 14 okulumuz Köy Yaşam Merkezi olarak planlanmıştır. Planlaması yapılan 1 okulumuz Ana sınıfı, İlkokul ve HEM kurs Merkezi 3 okulumuz İlkokul ve HEM Kurs Merkezi, 2 okulumuz Ana sınıfı ve HEM Kurs Merkezi olarak fiilen hizmet vermekte 8 okulumuz da HEM kurs merkezi olarak açılmış olup Halk Eğitim Kursları yapılan planlamalar doğrultusunda peyderpey açılmaktadır.” dedi.

Üniversite TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada Üniversite TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada

Editör: TE Bilişim