Niğde Öğretmenevi yapılan tadilattan sonra hizmet vermeye başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, öğretmenevinin tekrar hizmete girmesiyle ilgili basınla öğretmenevinde yemekte buluştu. Eser, öğretmenevinin sadece üyelere değil halka da açık olduğunu söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Şube Müdürü Mustafa Yiğit ve Öğretmenevi Müdürü Ömer Varol ve gazeteciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser yaptığı konuşmasında, “Öğretmenevi ve Akşam Sanat okulu müdürlüğümüz köklü esaslı bir tamir bakım ve onarımdan geçirildi. Bundan dolayı da bu tadilat süresi biraz uzun olmuştur. Bina tarihi bir binadır. Koruma altında bir binadır, onarımı hem hukuki işlemler açısından ve ekonomik açıdan kolay temin edilmeyen bütçe imkanları sağlanamadığından dolayı gecikti. İlgili arkadaşlarımın çalışmalarıyla bütün gayretleriyle çalışmalarından sonra bu şekilde hizmete sunduk“ dedi.
Öğretmevi’nin tüm bölümlerinin yenilendiğini vurgulayan Millî Eğitim Müdürü Eser, “Öğretmenevimiz esaslı bir yenilenme geçirmiştir. Bodrum katına granit kaplamalar yapılmıştır. Bunlar tamamen yeniden yenilenerek yapılmıştır. Bütün temiz su, pis su, kanalisazyon ve kalarüfer tesisatı tamamen yenilenmiştir. Tüm tuvaletler ve banyolar yenilenmiştir. Giriş kattaki odaların tamamı asma tavan yapılmıştır. Pencereleri çok eski ve ısı korumalı olmayan penceleri değişmiştir. Mutfak, çamaşırhane, depo tamamen yenilendi. Arka ve ön bahçeleri tamamen çevre düzenlemesi yapıldı.” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim