Niğde ODTÜ Koleji’nden velilere “Olumlu ebeveyn tutumları” konulu seminer verildi.

 

Niğde ODTÜ Koleji, velilere yönelik “Olumlu/Etkili Ebeveyn Tutumları konulu eğitim semineri düzenledi. Çocuklarla şiddetsiz iletişim kurmanın yollarının anlatıldığı sunumu ODTÜ Okulları Rehberlik Uzmanı Meral Ateşoğlu yaptı. 26 Ekim Cumartesi günü Derbent Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen seminere okul velileri yoğun katılım gösterdi. Velilerin sorularını sorması ve Okul Müdürü Aydın Akbaş’ın teşekkür konuşmasıyla seminer sona erdi. Okul Müdürü Aydın AKBAŞ konuyla ilgili açıklamada bulundu:

 

“Sürekli değişen dünya şartlarında öğrencilerimizi yaşama en iyi şekilde hazırlamak öncelikli görevimiz ve velilerle ortak gayemizdir. Bu süreçte çocuklarımızla doğru iletişim kurmak ve onlarla iyi ilişkiler geliştirmek büyük önem kazanmaktadır. ODTÜ Okulları Rehberlik Uzmanı ve Veli İlişkileri Başkanı Meral Ateşoğlu’ndan destek aldık. Geçtiğimiz hafta sonu Derbent Kültür Merkezi Salonunda velilerimize yönelik bir eğitim semineri düzenledik. Velilerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Olumlu ve Etkili Ebeveyn Tutumları, Anne babalar Ne Diyor? Çocuklar Ne Anlıyor? ve Çocuklarımızla Şiddetsiz İletişim konuları işlenmiştir.

 

Niğde ODTÜ Okulu olarak eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte hem velilerimize hem de velilerimize eğitim çalışmaları düzenlemekteyiz. Geçtiğimiz hafta boyunca okulumuzda bulunan Rehberlik Uzmanımız Meral Ateşoğlu, okul idaresi, rehber öğretmen, öğretmen ve velilerle görüşmeler yaptı. Cuma akşamı da tüm öğretmenlerimize “Olumlu/Etkili Öğretmen Tutumları” konulu eğitim seminerini verdi. Meral Hocamıza katkılarında dolayı şükranlarımı sunuyorum

 

Bu arada iki hafta boyunca rehberliğin yanı sıra Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Sınıf Öğretmenliği alanlarında uzmanlarımız okulumuzda eğitim faaliyetlerini sürdürmektedirler. Derslerimizi izleyen uzmanlar, öğretmenlere ve okul idaresine geribildirimler vermekte ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin en verimli şekilde yürütülmesi için rehberlik yapmaktadırlar.”

 


Editör: TE Bilişim