Niğde ODTÜ Koleji Öğrencileri Kuşlara Sahip Çıktı

   

Niğde ODTÜ Koleji öğrencileri Türkçe dersi kapsamında Kuş Evleri projesi gerçekleştirdi. Yok olmaya yüz tutmuş bir geleneğe dikkat çekmek ve soğuk kış günlerinde kuşlara barınma imkanı sunmak amacıyla gerçekleştirilen projede öğrenciler çeşitli renk ve boyutlarda hazırladıkları kuş evlerini Niğde Belediyesi görevlileri ile birlikte Niğde’deki çeşitli parklardaki ağaçlara yerleştirdiler.

 

 Okul Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili yaptığı açıklama da;“Türk mimarisinde kuş evlerinin önemli bir yeri vardır. Osmanlı döneminde özellikle serçe, kumru, güvercin gibi kuşların soğuk kış günlerinde barınması için cami, medrese, türbe ve çeşitli binaların dış cephesine yapılan kuş evleri günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu konu 7. Sınıf Türkçe dersi “Milli Kültür ve Sanat” temasında da ele alınmaktadır. Türkçe öğretmenlerimiz konuya dikkat çekmek, öğrencilerimizde bu bilinci oluşturmak ve bu değerleri tekrar hatırlatmak amacıyla 7. Sınıf öğrencilerimizle beraber kuş evlerini hazırladılar. Kuş evlerinin bir kısmı okulumuza, diğerleri de Niğde’deki çeşitli park ve bahçelerde yer alan ağaçlara asılmıştır. Bu güzel projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Türkçe öğretmenlerimize, 7. Sınıf öğrencilerimize, projeye destek veren Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne şükranlarımı sunuyorum.

 

Niğde ODTÜ Koleji Türkçe Öğretmeni Fatoş Demirgüneş’te projeyle ilgili şunları söyledi:

 

“Türklerin hayvanlara, özellikle kuşlara verdikleri değerin simgesi, merhamet ve sevgi gibi yüce duyguların sembolü, bize özgü bir evren kavrayışının parçası” düşüncesinden hareketle Türkçe dersi 7. Sınıf “Milli Kültür ve Sanat” temaları kapsamında öğrencilerimizle bu değerleri bir kez daha hatırlatmak istedik ve bu projeyi gerçekleştirdik.”

 


Editör: TE Bilişim