Niğde ODTÜ Koleji  Almanya ve Polonya’ya eğitim ziyareti gerçekleştirdi.

 

 

Niğde ODTÜ Koleji’nden 14 kişilik proje ekibi AB projesini sürdürmek için Almanya ve Polonya’ya gitti. 4-9 Şubat 2013 tarihlerinde 10 öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan kafile yarıyıl tatilinin ikinci haftasında Almanya’nın başkenti Berlin ve Polonya’nın Stettin kentlerinde 8 Avrupa ülkesinin ortak olarak yürüttüğü proje çalışmalarını sürdürdü.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu;

Akbaş açıklamasında ; 
AB hayat boyu öğrenme programı kapsamında yürüttüğümüz projede, okulumuzdan 10’u öğrenci 14 kişilik proje ekibinin Almanya-Polonya ziyareti dördüncü hareketlilik olarak gerçekleşti. Uluslar arası düzeyde devam eden çalışmada, 8 Avrupa ülkesinden öğretmen ve öğrenciler daha önce sırasıyla Fransa’dan Lyon Aix-les Bains, Litvanya’dan başkent Vilnius ve Türkiye’den Niğde kentlerinde bir araya gelmişlerdi.

 

Her ülkenin tarihinde gerçekleşen önemli olayların araştırılarak paylaşıldığı projede, araştırma çalışmalarının yanı sıra önemli tarihi mekânlar ve müzeler ziyaret edilerek yerinde inceleme şansı elde edilmektedir. Araştırmalarla ulaşılan bilgiler müze ve tarihi eser ziyaretleri sırasında desteklenmekte ve bilgiler paylaşılarak yorumlanmaktadır. Bu ziyaretler sırasında öğrenciler arasında kültürel iletişim en üst düzeye çıkmaktadır.

 

4-9 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleşen çalışmada; Berlin’de Almanya Parlamentosu, Berlin Duvarı, Polonya’nın Stettin kentinde çeşitli müzeler ve proje ortağımız Przeclawiu Gimnazjum okulu ziyaret edilmiştir. Öğrencilerin okul ortamında yabancı öğrencilerle ortak çalışmalar yürütmesi, bir hafta boyunca sosyal ortamlarda bir arada bulunmaları İngilizce konuşma becerilerinin gelişmesine ve özgüven kazanmalarına büyük katkı sağlamıştır. Projede bir sonraki ziyaretimizi Mayıs ayında İtalya’nın Milan kentinde yer alan diğer proje ortağı okulumuza yapmayı planlamaktayız.” Dedi.


 

Editör: TE Bilişim