Niğde ODTÜ Koleji, 12 Haziran Cuma akşamı okul bahçesinde düzenlediği törenle 12. dönem mezunlarını verdi. Mezuniyet törenine Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Milli Eğitim şube Müdürü Naci Gılıç, Vakıf üyesi Naim Erem, Okul Müdürü Aydın Akbaş, öğretmenler, veliler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

Duygulu ve coşkulu anların yaşandığı törende okul birincisi olan İdil Dokuz ödülünü ve başarısını Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın elinden aldı. Okulu başarıyla tamamlayarak ilk üçe giren öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi. Dereceye giren öğrenciler birlikte okul kütüğüne plaket çaktılar. Törende ayrıca Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 700 tam puan alan 6 öğrenci de tablet bilgisayarla ödüllendirildi. Tam puan alan öğrenciler ödüllerini Okul Müdürü Aydın Akbaş ve Vakıf üyesi Naim Erem’in elinden aldılar.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş tören sırasında yaptığı konuşmada; Bugün burada okulumuzun kuruluşunun 17. Yılında 12. Mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Okumuz 1998 yılında eğitim öğretime başlamış, 2004 yılında ilk mezunlarını vermiş, 2011 yılında 27, 2012 yılında 34, 2013 yılında 35, 2014 yılında 57 mezun vermiştir. Bu yıl ortaokulu başarıyla tamamlayan 64 öğrencimizle birlikte okulumuzdan mezun olan öğrenci sayısı 248’den 312’ye ulaşmıştır. 1998 yılında 46 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan okulumuz, bugün tek seferde 64 mezun vermiştir.  Bu yıl itibariyle okulumuz 52 öğretmeni, 15 destek personeli ve 500'ün üzerinde öğrencisi ile Türk Milli Eğitim sisteminde bir mihenk taşı olma yolunda ilerleyen büyük bir ailedir. Bu büyüme ve gelişmeden dolayı kibre ve şımarıklığa kapılmadan sorumluluğumuzun artığının bilinciyle, bize duyulan güveni boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yakın bir zamanda bağımsız anaokulu binasının tamamlanması ve lise kısmının açılması hedeflerimiz arasındadır”dedi.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş konuşmasının devamında mezun öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Akbaş;  Öğrenim yaşamınızın ilk basamağını tamamladığınız bu günü bir son olarak düşünmeyin. Unutmayın ki her son bir başlangıçtır ve yaşam boyu öğrenmeyi hedef gösteren okulumuzda tamamladığınız eğitimin ardından yaşamınızda yeni bir dönem başlamaktadır.

 

Bundan sonraki yaşamınızda karşılaşacağınız güçlükleri burada öğrendiğiniz bilgi ve becerileri kullanarak aşacak ve yarınlara dair hayallerinizi gerçekleştirmek için yürümeye devam edeceksiniz. Sizleri ilköğretim yaşamınızın sonunda bir üst eğitime uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Acı tatlı birçok anıyı geride bırakırken şunu bilmenizi isteriz ki sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Mezuniyetinizi bir ayrılık olarak görmüyor artık sizi de Niğde ODTÜ Koleji mezunlarının bir üyesi olarak uğurluyoruz. Sizlerin ülkesine, milletine yararlı, Atatürk ilkelerine bağlı, insan sevgisini yüreğinde taşıyan, insanları ayrım yapmadan seven, çalışkan, bilgili ve nitelikli bireyler olacağınızdan şüphemiz yoktur.  Bundan sonraki yaşamınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarı diliyor, gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz ve bahtınız açık, başarılarınız daim olsun"dedi.

 Tören öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu. 

http://www.borhaber.net/egitim/nigde-odtu-kolejinde-mezuniyet-sevinci-h17057.html

Posted by Bor Haber on 14 Haziran 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim