Niğde ODTÜ Koleji öğrencileri, İzmir Ege Serbest Bölgesi’nde yer alan, merkezi Hunstville Alabama’da bulunan Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansına sahip uluslar arası uzay kampına katılarak astronomi ile ilgili çeşitli eğitimler aldılar.
 
 
Son yıllarda uluslar arası düzeyde yürüttüğü projeler, yüksek akademik başarı ve kaliteli yabancı dil eğitimi ile bölgede öne çıkan Niğde ODTÜ Koleji, eğitimde 15. yıldönümünde öğrencilerine uzay bilimleri eğitimi verdi. Okul Müdürü Aydın Akbaş okulun uzay kampı ve eğitimi ile ilgili açıklamalarda bulundu:
 
 
“Öğrencilerimizi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan, merkezi Hunstville Alabama’da bulunan Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansına sahip İzmir Ege Serbest Bölgesindeki uzay kampına götürdük. 5-6-7-8. Sınıf düzeylerinde 29 öğrencimizin 2 öğretmenimizin gözetiminde katıldığı 1 haftalık eğitim kampında uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimleri aldılar. Astronotların egitimi ve uzay yasamı, takımyıldızları, roket yapımı, fırlatma ve çalışma prensibi, uydular ve çeşitleri, topraksız bitki yetiştirme, mars kolonisi oluşturma gibi konularda öğrencilerimizin eğitim aldıkları konulardan bazılarıdır.
 
 
Öğrencilerimiz ayrıca astronot eğitimlerinde kullanılan çeşitli simülatörler de kullandılar. Bunlardan bazıları da sıfır yerçekimi duvarı tırmanışı ile yerçekimsiz ortam deneyimi, astronotların uzayda hareketini sağlayan insanlı manivela ünitesi, 1/6 yerçekimi koltuğu ile ay yüzeyinde yürüyüş teknikleri eğitimi ve Discovery uzay mekiği kullanma deneyimi yaşadılar. 
 
 
Okulumuzda teorik bilgilerin yanı sıra kalıcı öğrenmenin sağlanması açısından uygulamalı eğitime önem vermekteyiz. Fen bilimleri alanında laboratuar etkinlikleri, bilim şenliği etkinlikleri ve bu tür eğitim kampları ile öğrencilerimizin motivasyonlarını artırarak öğrendiklerini uygulama ve günlük yaşamla ilişkilendirmelerini hedeflemekteyiz.”
 
 
Editör: TE Bilişim