UNICEF tarafından düzenlenen dünya çapında milyonlarca öğrencinin katıldığı 2013 Dünya Matematik Günü yarışmasında Niğde ODTÜ Koleji, Dünya 16.sı, Türkiye 3.sü oldu.

 

Yarışmaya 11-13 yaş kategorisinde katılan ODTÜ Koleji öğrencileri okul olarak 29.000 okul içerisinde 16ıncı olarak büyük bir başarıya imza attı. Akademik başarısı yüksek okulların katıldığı yarışmada Niğde ODTÜ Koleji Türkiye genelinde 3.cü olarak Niğde’nin gururu oldu.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Okulları Müdürü Aydın Akbaş konu ile ilgili yaptığı açıklama da ;“Mart ayı sonunda kesinleşen sonuçlara göre dünya genelinde düzenlenen matematik yarışmasına okulumuzdan 208 öğrencimiz katılmış, 20 öğrencimiz üstün başarı belgesi almaya hak kazanmıştır. Milyonlarca öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilerimiz 29.000 okul içerisinde Dünya 16.sı, Türkiye 3.sü oldular. Geçen yıl da Dünya 22.si, Türkiye 5.si olan okulumuz başarısını daha da ileriye taşımış oldu. Toplam 300 milyon sorunun sorulduğu yarışmada 11-13 yaş kategorisinde yarışan öğrencilerimiz toplam 639.126 soruya doğru cevap vermiştir. Ayrıca 7. Sınıf öğrencimiz Cezmi Mert Ünaldı, kendi kategorisinde Dünya 34.sü olmuştur.    

Akademik başarısı yüksek seçkin okulların katıldığı yarışmada, tüm dünyadan yaşıtlarıyla yarışan öğrencilerimizin böylesine büyük bir başarı elde etmesi bizleri çok sevindirmiştir. Bu başarıda okulumuzda Matematik dersinin korkulu bir ders olmaktan çıkarılarak, her yönüyle günlük yaşamla bağlantılı bir şekilde işlenmesinin etkisi büyüktür. Uluslar arası düzeyde okulumuzun ve ülkemizin adının en iyi şekilde duyurulmasını sağlayan bu başarıda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi. 








Editör: TE Bilişim