ODTÜ Koleji, Almanya, Fransa, Polonya, Litvanya, Hollanda, Bulgaristan ve İtalya'dan okulların katılımıyla AB Comenius programı kapsamında iki yıl devam edecek projenin ilk ayağı için Fransa'ya gitti.. Okul Müdürü Aydın Akbaş, İngilizce Öğretmeni Ebru Gözcü, Didem Mengü ve 10 öğrencimiz 21-25 Kasım 2011 tarihlerinde Fransa'da çalışmalarını sürdürdüler.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş, proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 

Okulumuz Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans’ın onayıyla "Europe:from different pasts to a common future - Farklı geçmişten ortak geleceğe Avrupa" isimli projeye dahil olmuştur.  Proje ortakları Almanya, Fransa, Türkiye, Polonya, Litvanya, Hollanda, Bulgaristan ve İtalya'dan sekiz okuldur. 2011-2013 yılları arasında gerçekleşecek olan projeye Türkiye'den okulumuz proje ortağı olarak katılmıştır. Sekiz ülkeden okullar ilk olarak 21-25 Kasım 2011 tarihleri arasında Fransa’da toplanmıştır.

 

Fransa’da Lycee Marlioz adlı okulda bir hafta süren çalışmalarda her okulun idareci, öğretmen ve öğrencileri bir araya gelmişlerdir. İlk toplantıda her okul kendi eğitim sistemini tanıtarak, eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında bir sonraki toplantıya kadar araştırılacak konularla ilgili görev paylaşımı yapıldı. Öğrencilerimiz farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenlerle çalışarak İngilizce konuşma, farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurabilme, kendini ifade edebilme konularında özgüven kazandılar. Gerek öğrencilerimiz gerekse öğretmenlerimiz için verimli ve faydalı bir çalışma gerçekleşti.

 

Proje kapsamında 2012 Mart ayında Litvanya, 2012 Kasım ayında Türkiye, 2013 Mart ayında İtalya ev sahipliği yapacaktır. Ev sahibi olduğumuz 2012 Kasım ayında Niğde’mize 7 farklı ülkeden onlarca öğretmen ve öğrenci gelecektir. Proje çalışmalarının yanı sıra Niğde’mizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini misafirlerimize en iyi şekilde göstermeye çalışacağız. Kültürel etkileşimin en üst düzeyde gerçekleştiği, farklılıkların zenginlik olarak görülmesine katkı sağlayan bu tür projelere Avrupa Birliği Bakanlığımız destek olmaktadır. Bizlerde öğrencilerimizi bu yönde desteklemek, ülkemizi başka ülkelere en iyi şekilde tanıtmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 

 

Editör: TE Bilişim