ODTÜ’den Türkiye Birinciliği, SBS’de 7. defa Niğde  Birincisiliği ve SBS’de Yüzde 100 Başarı…

 

Niğde ODTÜ Koleji, 2012 SBS sonuçlarına göre istikrarlı bir şekilde başarısını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta açıklanan sonuçlara göre 452 OYP okul ortalamasıyla Niğde’nin en başarılı okulu unvanını elde etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği lise giriş sınavlarında okul puanına göre son 7 yılda peşe peşe Niğde 1.si oldu.

 

 

Niğde ODTÜ Koleji, Okul Müdürü Aydın Akbaş konu ile ilgili açıklamada bulundu:

 

7 YILDIR NİĞDE BİRİNCİSİ

 

Bu yıl okulumuzdan 34 öğrenci mezun verdik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre, önceki yıllarda 442 olan OYP ortalamamızı, 2011 yılında 451 puana, bu yıl 452 puana yükseltmiş bulunuyoruz. Böylece puan olarak kendi rekorumuzu kırarak 7 yıldır üst üste Niğde’nin en başarılı okulu olduk. Bu sonuçlara göre önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye genelinde en başarılı okullar arasında yerini almıştır. Mezun sayımız geçen yıla göre 27’den 34’e çıkmasına rağmen ortalamamız 452 puana yükselmiştir.

 

 

5 YILDIR YÜZDE 100 BAŞARI

 

2012 yılında mezun ettiğimiz öğrencilerin tamamı Fen, Anadolu Öğretmen ve Anadolu liselerine yerleşmiş olup sınavdan yüzde 100 başarı elde edilmiştir.  34 öğrencimizin 12’si Fen, 9’u Anadolu Öğretmen, 13’ü Anadolu türü okullara yerleşmişlerdir. Bu sonuçlara göre tüm öğrencilerimiz tercihlerine yerleşmiş olup son 5 yılda mezun olan tüm öğrencilerimiz yüzde 100 yerleştirme başarısı istikrarlı bir şekilde elde edilmiştir.

 

 

500 TAM PUAN, TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

 

Sınav sonucunda genel başarının yanı sıra bireysel olarak ta önemli başarılar elde ettik. 8. Sınıf SBS’de 100 sorunun tamamını doğru olarak cevaplayan öğrencimiz Deniz Ece Öztürk, Türkiye Birincisi olmuştur. Ayrıca 34 öğrencimizden 21 tanesi 100 sorudan 90’ın üzerinde doğru cevap vermiştir. Doğru cevap ortalamamız 87 olmuştur. Önceki yıllarda elde ettiğimiz başarıyı bu yıl da daha yukarıya taşımış olmanın sevinciyle tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi. 

 

 




Editör: TE Bilişim