Niğde ODTÜ Koleji’nin ortaokul bölümünden 57 öğrenci düzenlenen törenle ortaokuldan mezun oldu.




Geçtiğimiz gün yapılan mezuniyet törenine Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Özdoğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Naci Gılıç, Niğde Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 
57 MEZUN, TEOG’DA 2 TAM PUAN
 
 11 Haziran 2014 tarihinde açıklanan TEOG sonuçlarına göre 700 tam puan alan öğrencilerimiz Esila Nur Erol ve Furkan Başkaya; diploma puanına göre okul birincisi olan Esila Nur Erol, okul ikincisi olan Deniz Liman, okul üçüncüsü olan Canan Balkan ödüllendirildiği törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Aydın Akbaş yaptı.


Niğde ODTÜ Koleji’nin 11. Mezuniyet Töreninde bir konuşma yapan Okul Müdürü Aydın Akbaş ;  Bugün burada okulumuzun kuruluşunun 16. Yılında 11. Mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu bizlerle paylaşan siz değerli konuklarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum.


Okumuz 1998 yılında eğitim öğretime başlamış, 2004 yılında ilk mezunlarını vermiş, 2012 yılında 34, 2013 yılında 35 mezun vermiştir. Bu yıl ortaokulu başarıyla tamamlayan 57 öğrencimizle birlikte okulumuzdan mezun olan öğrenci sayısı 191’den 248’e ulaşmıştır. 1998 yılında 43 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan okulumuz, bugün tek seferde 57 mezun vermiştir. 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle 435 öğrenci mevcudu ile büyük ve köklü bir okul olma yolculuğunu sağlam adımlarla sürdürmektedir.


Mezun olan öğrencilerimiz girdikleri sınavlarda üstün başarı göstererek Türkiye’nin seçkin öğretim kurumlarında eğitimlerini sürdürmektedirler. Bir kısmı da üniversitelerden mezun olmuş ve çeşitli görevlerde ülkemize hizmet etmeye başlamışlardır.”dedi.


 
Mezun olan öğrencilere hitap eden Akbaş ;  Bundan sonraki yaşamınızda karşılaşacağınız güçlükleri burada öğrendiğiniz bilgi ve becerileri kullanarak aşacak ve yarınlara dair hayallerinizi gerçekleştirmek için yürümeye devam edeceksiniz. Sizleri 8 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Acı tatlı birçok anıyı geride bırakırken şunu bilmenizi isteriz ki sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Mezuniyetinizi bir ayrılık olarak görmüyor artık sizi de Niğde ODTÜ Koleji mezunlarının bir üyesi olarak uğurluyoruz. Sizlerin ülkesine, milletine yararlı, Atatürk ilkelerine bağlı, insan sevgisini yüreğinde taşıyan, insanları ayrım yapmadan seven, çalışkan, bilgili ve nitelikli bireyler olacağınızdan şüphemiz yoktur. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”dedi.


Törende, Dereceye girenlere ve  okula bağış yapan yakınları adına Nadire Çetin'e plaket sunuldu. Mezun öğrenciler keplerini havaya fırlatması ile tören son buldu. 







Editör: TE Bilişim