Niğde ODTÜ Koleji, okul bahçesinde düzenlenen muhteşem törenle 10. dönem mezunlarını verdi.


Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Öztürk Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, NİÇEV A.Ş. Başkanı Burkay Eren, Okul Kurucu Temsilcisi Ahmet Çetiz, Okul Müdürü Aydın Akbaş, pek çok davetli, veli, eski mezunlar, okul idarecisi, öğretmen ve öğrencinin katıldığı mezuniyet programı büyük bir beğeni topladı.



Duygulu ve coşkulu anların yaşandığı törende 35 öğrenci diplomalarını alarak arkadaşlarına ve öğretmenlerine veda ettiler. Bu dönemki 35 mezun ile birlikte kolejin mezun ettiği öğrenci sayısı 191’e çıktı.


Mezun olan dereceye giren öğrencilere törene gelen seçkin misafirler tarafından diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi. Bayrak töreninin yapıldığı törende, dönem birincileri kütüğe plaka çakarak anılarını simgeleştirdiler.

Mezununiyet Töreninde bir konuşma yapan ODTÜ Koleji Müdürü Aydın Akbaş ; Okulumuz 1998 yılında eğitim öğretime başlamış, 2004 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Bu yıl 35 mezunumuzla birlikte mezun sayısı 156’dan 191’e çıkmıştır. Önceki yıllarda mezun olan öğrencilerimiz girdikleri sınavlarda üstün başarı göstererek Türkiye’nin seçkin öğretim kurumlarında eğitimlerini sürdürmektedirler. Bir kısmı da üniversitelerden mezun olmuş ve çeşitli görevlerde ülkemize hizmet etmeye başlamışlardır.” dedi.

Akbaş, konuşmasının devamında mezun olan öğrencilere seslenerek ; “ Okulumuzda her zaman sizleri bilgili, görgülü, çağın gereksinimlerine ayak uydurabilen, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içerisinde olduk. Sizlerin gelecekte çalışan, üreten, çevreye duyarlı, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş bireyler olacağınıza inancımız tamdır. Sizlerden istediğimiz bundan sonraki yaşamınızda okulumuzda öğrendiğiniz bilgi, birikim ve deneyimlerinizi daha ileriye taşıyarak topluma yön veren bireyler olarak, ülkemize, milletimize ve insanlığa yararlı olmanızdır.

Mezun olduğunuz bu günde öncelikle sizi yetiştiren ailelerinize, öğretmenlerinize, okul yöneticilerine, okul personeline, ODTÜ Geliştirme Vakfı ve Niğde Çağdaş Eğitim Vakfına, okulumuzun kurulmasına öncülük etmiş ve bu güne gelmesinde maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen bir kısmı ebediyete intikal etmiş eğitim sevdalılarına sizlerin adına şükranlarımı sunuyorum. Bugün son bulan ilköğretim hayatınız aslında yaşamınızda yeni bir dönemin başlangıcıdır. Sizleri yürekten kutluyor, bundan sonraki öğrenim yaşamınızda da başarı ve mutluluk diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun!”diyerek konuşmasını tamamladı.

Tören sonrasında keplerini fırlatan öğrenciler bir de mezuniyet pastası kestiler.



Editör: TE Bilişim