Dünyaca ünlü İran asıllı Fransız piyanist Nima Sarkechik piyano resitali Derbent Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşti.



ODTÜ Geliştirme Vakfı Niğde Okulları tarafından gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü. Dinleyicilere büyüleyici bir müzik ziyafeti sunan Nima Sarkechik konser sonunda dinleyicilerle yakından ilgilendi.  Ayrıca ODTÜ Koleji salonunda gün boyunca öğrencilere mini konserler veren Sarkechik, sanat, müzik ve piyano ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen ünlü sanatçı yaptığı söyleşide çeşitli sorulara da cevap verdi. Dünyada birçok ülkede konser veren Sarkechik müzik yoluyla uluslararası düzeyde barış elçiliği yapmayı kendine görev edindiğini vurguladı.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Niğde Okulları Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili yaptığı açıklama da; "Dünyaca ünlü İran asıllı Fransız piyanist Nima Sakechik konseri ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı boyunca sürecek ODTÜ 5. Sanat Günleri etkinlilerimiz  başlamış oldu. Her yıl gerçekleştirdiğimiz sanat etkinliklerinde öğrencilerimizin müzik dinletisi, resim sergisinin yanı sıra ünlü sanatçılara da ev sahipliği yapmaktayız. Bu yıl da Nima Sarkechik piyano resitalini Samistal Travel ile ortaklaşa olarak gerçekleştirdik. Yıl boyunca sanat etkinliklerimiz devam edecektir. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerin içerisinde yer almasının yanı sıra Niğde'nin de kültür sanat  yaşamına katkı sağlamak istedik. Bu yüzden konseri halka açık ve ücretsiz olarak düzenledik. Sanat etkinliklerimize katkılarından dolayı Sayın Nima Sarkechik'e ve Samistal Travel kurucusu ve 3. Sınıf velimiz Sayın Cevdet Eroğlu'na şükranlarımız sunuyorum."
Editör: TE Bilişim