CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM’de görüşülmekte olan  Milli Eğitim Bakanlığı  ile ilgili  kanun tasarında  Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz’a  taşımalı eğitimde yaşanan sorunu aktardı  ve yakın mesafede okullar yerine daha uzak mesafede okullara taşıma yapılmasının önlenmesini istedi.
 
Niğde ilinden örnek veren Gürer “Taşımalı eğitimde bu tür bölgesel -olarak da- okullara öğrencilerin gelmesi sağlanarak daha uzağa eğitim için gitmeleri önlenemez mi?”dedi.
 
 CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “  Niğde ilinde 5.967 öğrenci taşımalı eğitim almaktadır. İzmirli Necla Filibeli Niğde'ye okullar yaptırdı. Bu okullardan biri de Rebia Filibeli Okulu, Kızılören Köyünde çok güzel bir okul. Akıllı tahtadan bilgisayara, kreşten kütüphaneye her olanağı var. Kızılören köyüne 3-5 kilometre aralıklarla yakınında bulunan köylerdeki öğrenciler Çamardı ilçesine götürülüyor. Çamardı ilçesine gidiş geliş 40 kilometre. Bu köylerdeki okul öğrencilerinin Kızılören okuluna gelmesi sağlanamaz mı? Çünkü okul daha yeni açıldı, dört, beş yıllık ve güzel bir okul. Taşımalı eğitimde bu tür bölgesel -olarak da- okullara öğrencilerin gelmesi sağlanarak daha uzağa eğitim için gitmeleri önlenemez mi?”dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuyu inceleteceğini ve değerlendirmeye alacaklarını ifade etti.
 

 
Editör: TE Bilişim