Niğde Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (NMMMO) Başkanı Hikmet Bekil, oda olarak ‘Bilirkişilik Kursu’ düzenleyeceklerini söyledi. 

Konuyla ilgili Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası’nda basın açıklamasında bulunan Hikmet Bekil, kursun 10 Aralık’ta başlayacağını belirterek, “Kursa katılacak kişilerin sadece mali müşavir olması şart değil. Diğer meslek grupları da katılabilir.” dedi.

Başkan Bekil yaptığı açıklamada, “Türkiye dünyada yasaların en çok çıkarıldığı bir o kadarda çıkarıldığı yasaların en az uygulandığı ülkelerden bir tanesiyiz. Yine bunlardan bir tanesi de resmi gazetede yayınlanmış olan bilirkişilik yasasıya alakalı. Bugüne kadar mahkemelerin kendi ilgi alanları dışında, mesleki alanları dışında birçok alanda bilirkişilerden görüş alarak karar vermekteydi. Bununla alakalıda bilirkişinin herhangi bir kriteri yoktu. Herkes kendi başına bilirkişilik yapabiliyor, tez sunuyor mahkemelerde buna göre karar veriyordu. Ancak yeni yapılan düzenleme ile artık bunlarda belli bir düzen içerisine belli bir çatının altında toplandı. Bundan sonra bilirkişilik yapacak insanlarında düzenledikleri raporlarda kendilerini zan altına sokacak, kendilerini sıkıntıya sokacak birçok kriterle karşı karşıya kalacaklardı. Onun içinde biz gerek mali müşavirlerin gerekse diğer mesleklerde bilirkişi yapacak kişilerin bu sıkıntılarla karşı karşıya kalmamaları için bir birlikteliğin sağlanması anlamında 10 Aralık 2016 günü mali müşavirler odası olarak bilirkişilik kursu düzenlemeyi düşündük. Kursa kayılacak kişilerin sadece mali müşavir olması şart değil. Diğer meslek alanlarının içerisinde bilirkişilik yapmayı düşüne insanlarında sertifika alarak bu kursa katılmalarını kendileri açısından kendilerine fayda sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim