Avrupa Birliği Okul Projeleri kapsamında Niğde’ye gelen  heyet  İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’i ziyaret etti.
 
 
AB Projeleri kapsamında Niğde’ye gelen Polonya ve Macaristan ekibini makamında ağırlayan Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, “Farklı ülkelerde, farklı insanlar olarak yaşasak da hepimiz bu dünyanın insanıyız, hepimiz aynı kalbi taşıyoruz” dedi.
 
Niğde Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu, Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamındaki “School of Scouts” isimli projeyi ortaklaşa yürüttüğü Polonya ve Macaristanlı misafirlerini ağırlıyor. Eğitim Projeleri okul ortaklığı çalışması kapsamında Polonya ve Macaristan’dan 7 öğretmen 12 öğrenci, Niğde’ye geldi.
 
Avrupa Birliği Okul Projeleri kapsamında Niğde’ye gelen öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’i makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Eser, kültürler arasındaki ortak noktalara vurgu yaparak, “Farklı kültürlerde ve ülkelerde yaşamış olmamız bizim bir araya gelmemizi engel olamaz. İnsanlık için bunun çok önemli ve ihmal edilemeyecek bir husus olduğunu düşünüyorum. AB projelerinin temel amacı da kültürler arası birliktelik ve kaynaşmadır” şeklinde konuştu.
 
Öğretmen ve öğrencileri Niğde’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Eser, “Niğde tarih kokan bir şehir. Sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Güzel izlenimlerle ilimizden ayrılacağını umut ediyorum” dedi.
 
Ziyaretin son bölümünde Milli Eğitim Müdürü Eser, konuklarını hediyelerle uğurladı.





Editör: TE Bilişim