Ekinci, ÖSS ve SBS Tercihleri Öncesinde Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu.


Milli Eğitim Müdürlüğü Tercih ve Danışma Bürosu Oluşturdu.

 

 

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğrencilerin tercihler öncesi, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile birlikte rehberlik almaları için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

 

 

Önümüzdeki günlerde tercih döneminin başlayacağını belirten Ekinci, “Önümüzdeki günlerde (8-18 Temmuz 2013) öğrencilerimiz için hayati öneme sahip Üniversite öğrenimini yapacakları tercihler dönemini başlayacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin tercihlerinde yardımcı olmak amacıyla bir dizi tedbirler aldık. Müdürlüğümüze bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkez Müdürlüğünde Tercih ve Danışma bürosu oluşturduk ve Ortaöğretim kurumlarında Rehber öğretmenlerimizi tercihler süresince okullarımızda görevlendirdik. Bu amaçla ÖSS tercihleri için merkez ve ilçelerde 35 ve son kez yapılan SBS sonrası ortaöğretim kurumlarına geçişte öğrencilerimize yardımcı olmak için ortaokullarda ise 45 Rehber öğretmen olmak üzere toplamda 80 öğretmenimizi tercihler için görevlendirdik.” diyerek konuştu.

 

 

Öğrencilere rehberlik almaları gerektiğinin altını çizen Ekinci, “Sevgili öğrenciler sizlere önerimiz bu tercih merkezlerinden ve okullarda görevli Rehber öğretmenlerinizden yardım almanız,  bu süreci rahat bir şekilde atlatmanız ve istekleriniz doğrultusunda bir yükseköğretim programına/ortaöğretim kurumlarına yerleşmeniz en büyük dilek ve isteğimiz olacaktır. Sizleri mutlu etmeyecek ya da ileride mesleki doyum sağlamayacak mesleği seçmeyiniz. Unutmayalım, hayat uzun bir süreç atılacak daha çok adımlar var. Asla karamsarlığa düşülmemelidir. Ümitsizlik, sıkıntıları da beraberinde getirir. Başarıların sizlerle olması dileğiyle” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim