Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, Adana’da üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Bilim Sanat Merkezini ziyaret etti.


Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürü Ahmet Sinan Ecer ve Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Zeliha Baş, ülkemizin sayılı Bilim Sanat Merkezlerinden birini bünyesinde barındıran Adana’da kurumun çalışmalarını, fiziki ortamlarını, materyallerin kullanım alanları, öğretim metodları  ve farklı uygulamaları hakkında yerinde bilgi aldı.

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde’de kurulan Bilim ve Sanat Merkezi’nin bir okul olmadığını, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve en üst düzeyde yararlanmaları için açılmış bir merkez olduğunu belirtti. Celalettin Ekinci, “Bilim Sanat Merkezi’mizden en üst düzeyde faydalanabilmek için Adana Bilim ve Sanat Merkezi yerinde incelendi ve bilgi alışverişinde bulunuldu.  Niğde’den Bilim ve Sanat Merkezi olarak da adından söz ettireceğiz. Biz üstün yetenekli öğrencilerimizi ulusal ve evrensel değerlerimizle geleceğe yön verecek bireyler olarak yetiştiren model olmak istiyoruz. Bu sayede günümüz Akşemseddin’lerini burada yetiştireceğiz.” dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tüfekçi, yapılan uygulamaları yerinde inceleme fırsatını bulduklarını belirtti. Tüfekçi ayrıca “İlimizde yeni açılmış olan Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi’mizi en verimli bir şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunmak için Türkiye genelinde iyi bir yere sahip Adana ilimizdeki Bilim ve Sanat Merkezinin işleyişi , yaptıkları çalışmalar, ülke çapındaki başarıları ve bunları uygularken nasıl bir yol izlediklerini yerinde görme fırsatı bulduk.” dedi. 

Adana Bilim ve Sanat Merkezi  Müdürü Mehmet Duran Öznacar’ın kurumun bölümleri hakkında detaylı bilgi verdiği ve uyguladıkları projeleri tanıttığı bildirildi.

 













Editör: TE Bilişim