Niğde Milli Eğitim Eski Müdürü Celalettin Ekinci 6 ay Hapis cezası verildi

Daha önce Niğde'de görev yapan ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Celalettin Ekinci'ye 6 ay hapis cezası verildi.


Geçtiğimiz günlerde görevden alınan Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ye, görevi kötüye kullanmaktan ve hakaret etmek suçundan 6 ay hapis cezası verildi. 

Gaziantep eski Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye, Niğde’de görev yaptığı sırada Fikret Ünal isimli bir okul müdürüne hakaret etmek suçundan 6 ay hapis cezası verildi. Konuyla ilgili acıkmalarda bulunan CHP GaziantepŞahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep’teki milli eğitim müdürlerinin ve şube müdürlerinin eğitim sistemine zarar verdiğini söyledi. Kalkan, şöyle dedi:

“Gün geçmiyor ki Gaziantep Milli Eğitim’de eğitim dışında yeni gelişmeler olmasın. Göreve Gaziantep’i eğitimde uçuracağını söyleyen Gaziantep eski İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci eğitimi uçuracağını söylediği gün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden uçurulduğu haberi geldi. Daha önce Niğde’de İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ekinci, görevi kötüye kullanma ve hakaret suçundan 6 ay hapis cezası aldı. Hükmün açıklanması geriye bırakılarak, beş yıl denetim süresi belirlendi.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sözleşmesi biten web tabanlı programın sözleşmesini yenilemek için okullardan 23 lira 60 kuruş para istedi. Bu parayı yatıramayan okullara bir yazı daha göndererek acilen bu paranın yatırılmasını istedi. Kısıtlı imkanlarla eğitim öğretime devam eden okullara bir de İlçe Milli Eğitimin para talebinin gelmesi, eğitimin içler acısı halini bir kez daha ortaya koyuyor.” 

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe hakkında açılan soruşturmaların çokluğuna değinen Kalkan, eğitimde son sıralarda yer alan Gaziantep’te bu tür olayların yaşanmasını üzücü olarak nitelendirerek, “Eğitim sistemimize bu şekilde zarar verenlerin oturdukları koltukları bir an önce bırakmaları eğitim sistemimizin önünü açacaktır.” diye konuştu.


Celalettin Ekinci, Niğde Milli Eğitim Müdürü iken de Camide veli toplantısı yapmış,  bir çok okulun ismini değiştirmiş ve bundan dolayı da çok tepki çekmişti. 



Editör: TE Bilişim