Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kompozisyon Yarışmasında Türkiye 5.si oldu.
 
 
Türkiye genelinde 17 bin öğrencinin katıldığı Umut Armağanları Kompozisyon ve Oyuncak Tasarım Yarışması sonuçlandı. Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Temime Berrak Türkiye beşincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.
 
Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Kelimeleri umuda, oyuncakları mutluluğa” dönüştüren 3. Umut Armağanları Yarışması'nda oyuncak ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler için 17 Nisan Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir tören düzenlendi.
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın yanı sıra iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda ünlü simanın katıldığı programı ünlü oyuncular Buket Dereoğlu ve Özgür Özgülgün sundu.
 
Değerlendirme sonucunda Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Temime Berrak, Kompozisyon dalında Türkiye beşincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.
 
17 Nisan’da Haliç Kongre Merkezinde yapılan ödül törenine danışmanı Fizik öğretmeni İlyas Olçay ve ailesi ile birlikte katılan Temime Berrak, Netbook, katılım sertifikası, 100 TL giyim çeki ve yurtiçi yardım gezisinden oluşan ödülünü Prof. Dr. Vildan Serin’in elinden aldı.
 
Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin son zamanlarda artan başarı grafiğine yeni bir halka eklemenin mutluluğunu yaşayan Okul Müdürü Refik Acar, öğrencilerinin kültürel ve sosyal etkinliklerdeki başarısının kendilerini gururlandırdığını belirtti.
 
6 bini aşkın öğrenci arasında Türkiye derecesi çıkarmanın önemli olduğunu vurgulayan Acar, “Çocukların ve gençlerimizin yardıma muhtaç insanların durumlarını, anlamalarını, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini kavramaları ve kendi içlerinde bulunan yardımlaşma duygularını ortaya çıkarmalarını sağlamaya yönelik olan düzenlenen yarışmaya 6 bin 103 öğrenci katıldı. Öğrencimiz Temime Berrak’ın bu başarısı bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” şeklinde konuştu.
 
Danışman öğretmen İlyas Olçay da 3. Umut Armağanları Yarışması’nın bu yıl yarışma konu ise “Yardımlaşmanın önemi” olduğunu vurgulayarak, bu tür yarışmaların öğrencilerin sosyalleşmesi açısından önemine değindi.
 
 
İşte Türkiye Beşincisi Olan Kompozisyon
 
UMUT
Bütün çocuklar aynı yıldızlara mı bakar anne?
 
Gazze’ de İsrail askerleri bir gece baskınında hunharca katletmeden önce küçük çocuğu; o da mı aynı yıldıza bakmıştı umutla? Rotası Filistin’e mevzilenmiş Umut Gemisi’nin yegâne yükü iyiliği mi düşlemişti, kim bilir?
 
Kudüs sokaklarında vatanını, dinini, namusunu korumak için küçücük ellerinden taşı fırlatırken bir çocuk devasa tanklara; biz sıcacık evlerimizde zulmü televizyondan izleyip akıtıyorsak sadece iki damla gözyaşı, insanlık bu değil! 
 
Gözyaşlarımız yetmez kolunu yitirmiş bebeğin yarasını sarmaya, bombaların yok ettiği evlerinden olan biçarelere duvar örüp yuvalar inşa etmeye…
 
Filistin çocuklarıyla aynı hissiyatı taşıyan Çeçenistan’da bir başka çocuk şehit olurken Rusların kurşunlarıyla, insana sadece dua etmek yetmemeli şık kâselerde sıcacık çorbalar içerken…
Avrupalıların bir asır yerin altında ve üstünde var olan her şeyi sömürdükleri, arkalarında sefaletten başka şey bırakmadıkları aslında kara olmayan kara kıtanın; Afrika’nın kara gözlü, masum çocukları da mı aynı yıldızlara bakar anne?
 
Yedi kıtada binlerce küçük göz, ışığı sönmüş yıldızları arıyor gökyüzünde. Kimisi Afrika’nın kavurucu sıcağında buharlaşmayla inatlaşan bir su birikintisini hayvanlarla paylaşarak yaşam mücadelesi veriyor. Kimisi teknoloji ve zenginliğe boğulmuş burjuvalar arasında çöpten zor bulabildiği ekmeği, tek yuvası olan köprü altında korkuyla yiyor.
 
O çocuklar ki ölümle komşuluk ederken; bizler konforlu evlerimizde komşularımıza kaç çeşit ikram edeceğimizi düşünüyorsak, vicdan masasına oturtup yüreğimizi “Acınası olan kim ?” hesap etmeli!
 
Açlıktan bitap düşmüş bebeğin ellerinden tutan ölüm olmamalı bu teknoloji çağında! Sadece kan kırmızısından, yokluğun ve savanın sarısından, yasın siyahından ibaret olmadığını öğretmeli renklerin, acının çocuklarına.
 
Avuç avuç umut, yıldız yıldız aydınlık taşımalı; kimine sıcak yuva, kimine bir kap çorba, kimine barış… Umut olup yakmalı ışıklarını, sönmüş bütün yıldızların… Yağmur olup yağmalı nerde kuraklık varsa o toprağa, tencere tencere aş taşımalı aç insanlara!
 
Yıldızlara bakan her masum çocuğun tok karnı, korkusuzca uyuyabileceği evi ve başını okşayacağı annesi olsun; kara kıtanın kara çocuklarının umutları da kara olmasın anne!
 
Son teknolojiyle donatılmış tanklara karşı masum çocukların taşlarla canlarını savunmalarına gerek kalmayana; açlıktan yaşama gözlerini kapayan hiçbir çocuk kalmayana dek vermekten elini sakınma!
 
Yıldızlar parıldadığında onlara bakıp kendimiz için güzel şeyler düşlerken, yedi kıtanın yedi çeşit insanının derdiyle dertlenip doğan her güneşle bir umut gemisi kaldırmalıyız limandan; acıları, açlığı, yokluğu yok etmek için uzak iklimlere…
 
Temime Berrak
 









Editör: TE Bilişim