Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ferudun Soyak; Öğrenimin artık eğitim kurumlarıyla sınırlı olmadığı, yaşam boyu öğrenmenin zorunlu olduğu günümüz toplumları, bireylerinin ve toplumlarının gereksinimlerini yeniden sorgulamak zorunda kalmışlardır. Bu bağlamda yaşam boyu öğrenme, bireylerin eğitim ve öğrenme sürecini hayatlarının belli bir bölümüne sıkıştırmanın aksine; evde, işte, kafede, kısacası her yerde ve yaşam boyu sürecek bir süreç haline dönüştürmektedir. Yaşam boyu öğrenme, aynı zamanda temel becerilerin güncellenmesi yoluyla kişilere ikinci bir fırsat yaratabilmek ve daha ileri düzeylerde öğrenim imkânları sunmak anlamına gelmektedir.
Tüm dünyada da Halk Eğitim faaliyetleri Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında değerlendiriliyor” diyen Soyak; “Hayat Boyu Öğrenme, okullarla sınırlı kalmayan evde, işte hayatın her alanında gerçekleşebilen, öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik, kültürel ve herhangi bir statüye bağlı olmadığı, eğitim seviyesine bakılmayan herhangi bir engel olmadan eğitimin, sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir” dedi.

Muhtar Serdar Erdoğan; ‘Mahallemiz için var gücümüzle çalışacağız’ Muhtar Serdar Erdoğan; ‘Mahallemiz için var gücümüzle çalışacağız’
Editör: TE Bilişim