Niğde Fen Lisesi kullanılmayan lojmanları kız pansiyonuna dönüştürerek öğrencilerine ev ortamında pansiyon hizmeti sunuyor.
 
Türkiye’nin başarılı fen liseleri arasında gösterilen Niğde Fen Lisesi farklı uygulama ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. 48 kız öğrenciye ev ortamında çalışma ve barınma imkanı veren bu uygulama ile öğrenciler 2 kişilik odalarda kendilerini evlerinde hissettiklerini söylüyorlar. Öğrenciler okuldan arta kalan zamanlarını öğretmenlerin gözetiminde 6 kişilik dairelerde ders çalışarak, kitap okuyarak ve televizyon izleyerek geçiriyorlar.
 
Konu hakkında bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, öğretmenlere tahsis edilen lojmanlarda kalan personel olmadığı için bu binanın atıl hale düşmemesi için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Okul yönetimi ile ortaklaşa bir çalışmaya imza atarak okulun pansiyon haline dönüştürülmesini kararını aldıklarını söyleyen Alkan; “Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile yazışmalarımızı yaptık. Mimari yapıyla ilgili raporlarımızı hazırladık ve Bakanlığımıza sunduk. Bu konuda onay geldi ve bu binanın kız öğrenci yurdu yapılması çalışmaları tamamlandı. 2008 yılından beri bu bina kız öğrencilere ev ortamında pansiyon hizmeti vermektedir” şeklinde konuştu.
 
“Kahvaltılar açık büfe”
Öğrencilerin her birinin kendilerine ait çalışma masaları, kütüphaneleri olduğunu vurgulayan Müdür Yardımcısı Alkan, “Her bir dairede 6 öğrenciden 48 kız öğrencimiz var. Dairelerimiz öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlendi. Ayrıca mutfaklarında buzdolapları, çamaşır makineleri ve 24 saat sıcak su imkanı bulunmaktadır. Yemeklerini kendileri yapmıyorlar, sabah kahvaltılarını açık büfe olarak, diğer yemeklerini deneyimli aşçıların elinden yemekhanelerinde yiyorlar” dedi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu örnek projede okula her türlü desteği verdiğini vurgulayan Alkan, “Bu proje belki Türkiye’de ilk kez uygulanıyor. Projenin hayata geçirilmesinde gayretleri olan okul idarecilerimize, okul aile birliğimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
“Büyük talep var”
Okul Müdürü Ahmet Doğan da, bu projenin Niğde’de bir ilk olduğunu vurgulayarak “2008 yılından beri bu projeyi uygulayarak öğrencilerimize ev ortamında ders çalışmalarını sağlıyoruz. Lojmanlarımız yurt haline getirilince il dışından çok fazla talep gelmeye başladı. Hatta evi Niğde’de olan bazı öğrencilerimiz de daha iyi ders çalışmak için evde kalmak istediler” dedi.
 
“Niğde’nin en şanslı öğrencileriyiz”
 Niğde Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Fethiye Demirtaş üç yıldır bu pansiyonda kaldığını belirterek, ev ortamını aratmayan bu hizmetten çok memnun olduğunu ve Niğde'nin en şanslı öğrencileri arasında yer aldıklarını söyledi. Öğrenci velileri de bu hizmetten çok memnun olduklarını vurgulayarak, diğer yatılı okullara da örnek olmasını istediklerini ifade ettiler.
Editör: TE Bilişim