Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre Niğde sınavın en başarılı illeri arasındaki yerini korudu. ÖSYM tarafından açıklanan LYS sonuçlarına göre en başarılı iller arasında yer alan Niğde, puan türlerinde 3 ve 5’inci olarak büyük bir başarı elde etti.

Son yıllarda eğitim alanında yapılan yatırım ve projelerle yukarı doğru hızlı bir başarı ivmesi kazanan Niğde’de, elde edilen başarının tesadüf olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, LYS’ de geçtiğimiz yıl alınan başarılı sonucun bu yıl alınan elde edilen başarı ile perçinlendiğini belirterek, sonuçlara bakıldığında bu başarının bir tesadüften çok titiz çalışmanın eseri olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında üç farklı puan türünde sırasıyla 3, 4 ve 6’ncı olarak büyük bir başarı elde eden Niğde, 2011 LYS sonuçlarına göre Türkçe-Matematik (TM) puan türünde 3. sırada, Türkçe-Sosyal puan türünde 5. sırada yer alırken; genel sıralamada 81 il içerisinde 5. il oldu.


Genç nüfusu ile dinamik bir yapısı olan Niğde’de son yıllarda eğitimde önemli mesafeler alındığını kaydeden Alkan, “Başarı uzun vadeli bir çalışmayı gerektirir. Bu nedenle Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, en üst kademesinden en alt kademesine kadar bu başarıya inandık. Hedefe ulaşmak için elimizden gelenin fazlasını yaptık ve sonucunda da ekip olarak her yıl artan bir başarıyı elde ettik” dedi.


Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da lisans yerleştirme sınavında büyük bir başarıya imza attığına değinen Alkan, “Ekip olarak yaptığımız yatırımların ve çalışmanın bugün meyvelerini almaya başladık. Üç yıl önce ‘Eğitimde Başarıyı artırma ve Kaliteyi Yükseltme Projesi’ adı altında bir proje uygulamaya koymuştuk, bu projenin neticelerini bugün almaktayız. Başarı bir ekip çalışması sonucudur. Bizlere desteğini esirgemeyen başta Niğde Valisi Âlim Barut’a, Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerimize, Okul yöneticilerimize, fedakâr öğretmenlerimize, özel dershanelerimize, her zaman yanımızda hissettiğimiz görsel ve yazılı basınımıza, çocukları için her türlü fedakârlığa katlanan değerli velilerimize ve bu başarıda en büyük emeği olan sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 
Niğde İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan başarının uzun vadeli bir çalışmayı gerektirdiğini belirterek, geçtiğimiz yıllarda da dereceye giren Niğde için bu başarının tesadüf olmadığını söyleyerek bu başarının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.













 
Editör: TE Bilişim