Kısa adı Eğitim İş olan Eğitim ve Bilim işgörenleri Sendikası Niğde Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu önceki gün Belediye Hüdavend Hatun Sosyal Salonunda yapıldı.



Divan Başkanlığına Cumali Canatan, üyeliklere ise Metin Islak ile Y. Kenan Türker’in seçildiği Kongreye Eğitim İş Sendikası MYK Örgütlenme Sekreteri Osman Kandemir, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, CHP Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Dt. Sevgi Özbek ve Yönetim Kurulu, ÇYDD Derneği Niğde Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Abudder Zorba, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Sungur Ecemiş, Belediye Meclis üyeleri Ayten Soylu, Ali Şafak katıldılar.



Tek liste halinde yapılan seçimler sonunda Eğitim İş Sendikası Şube Başkanlığına Timur Özkan yeniden seçildi.Timur Özkan’ın başkanlığındaki Eğitim İş Sendikası Niğde Şubesi Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Bülent Yılmaz, Aziz Doğan, Durmuş Altunsu, O. Murat Erdoğan, Önder Özer, Nihal Demirci; Denetleme Kurulu asil üyeliklerine Ahmet Yürükaslan, Mustafa Örtlek, Serdar Rüştü Uysal; Disiplin Kurulu asil üyeliklerine Haluk Alpaslan, Deniz Eser, Mevlüt Öztürk seçildiler.



Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Timur Özkan; “Bizler Eğitim-İş olarak; vatanımızı ve emeğimizi birlikte savunmak düşüncesi ile çıktığımız bu yolda yılmadan, yorulmadan ilerliyoruz. Eğitim-İş i Niğde de şube yeter sayısına ulaştırarak şube yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Eğitimci kimliğimizle, aklı özgürleşmiş, çağdaş, dürüst, etik kaygıları olan, sorumlu insan yetiştirme çabamızdan asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz” dedi.


Özkan; “Eğitim-İş olarak emeğimizi, mesleğimizin saygınlığını, hak ve özgürlüklerimizi sonuna kadar savunurken; bağımsızlığımızı, sosyal hukuk devletini ve laik cumhuriyetimizi koruyup, geliştirip, sonsuza kadar yaşatmayı da vazgeçilmez görevimiz olarak görüyoruz. Eğitim-İş sendika olmanın yanında aynı zamanda “Müdafa-i Hukuktur” şeklinde konuştu.


“Mesleğimizin onuru için 19 Ocak’ta Ankara da Tandoğan meydanında olacağız” diyen Timur Özkan; “Üyelerimizi ve tüm Eğitim-İş dostlarını bekliyoruz. Şimdi değilse ne zaman! Bıçak artık kemiği kesmeye başladı, söz bitti, artık eylem ve ayağa kalkma zamanı. Yaşasın tam bağımsız Türkiye mücadelemiz! Yaşasın Eğitim-İş!” dedi.



Editör: TE Bilişim