Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, yapımı tamamlanan kız kampüsünün hizmete açıldığını söyledi.  Kılıç, kız kampüsünün bin 239 öğrenci ile birlikte eğiteme başladığını belirtti. 


Çocukların eğitimleri için yeni projeler geliştirdiklerini ifade eden Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Çocuklarımızın eğitimleriyle ilgili olarak, yeni projeler geliştirmek onlara eğitimi kolaylaştırmak ve eğitimi yaymak ana hedeflerimiz arasındadır. Kırsal kesimde okuma şansı olmayan yasal olarak bu haklarla donandığı halde fiilen okula gidemeyen ve özelliklede liseye gidemeyen kız öğrenciler için onların velilerinin rahatlıkla emanet edebilecekleri, emanet edilecek mekanların öğrencilerimiz için cezbedici hale gelebilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Özel İdaremizle birlikte bir proje geliştirdik. Bu projemiz arzu etmediğimiz erken evliliklerinde vakitli hale gelmesi çok elzemdi. Yaptığımız alanlarda kırsal kesimlerde kızlarımızın ortaokulu bitirdikten sonra liseye çok fazla gidemediklerini görmüştük. Çocuklarımızın liseyi okuyabilmeleri onların evlilik yaşlarının arzu edilen zemine çıkması içinde çok gerekliydi.” dedi.

Yaptığımız araştırmalarda Niğde olarak 16 yaşından küçük evliliklerin bittiğini aktaran Vali Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yasa izin verdiği halde bilinçsel olarak daha sağlıklı bir topluluğa ulaşabilmek amacıyla ileriki yaşlarda evliliğe teşvik edebilmek içinde liseyi okuyabilmeleri çok önemliydi, bu amaçla da köy garajlarına yakın, köy yollarının kesiştiği noktada olan kırbağları olarak bahsettiğimiz alanda ayrılan 30 dönümlük yere bir kız kampüsü inşa etmiştik. İnşa etiğimiz kız kampüsü hizmete açılmıştır. Kız kampüsümüze Kız Meslek Lisesinden 749 öğrencimiz öğretmenleriyle birlikte taşınmıştır. Yeni binalarında eğitim öğretim görmektedirler. Yine Merkez İmam Hatip Lisesindeki 490 öğrencimizde öğretmenlerle beraber Kız İmam Hatip Lisesi olarak dizayn edilen okula taşınmışlardır.” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim