2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının 1. Döneminin Sona Ermesiyle Niğde'de 73.053 Öğrenci  Karnelerini Aldı. 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı birinci yarıyıl karne dağıtım törenine Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür yardımcıları katıldı. 

 Zahide Sefer İlkokulunda yapılan karne töreninde  sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini veren Vali  Mustafa Koç, çocuklara yarıyıl tatili süresince dinlenmeleri ve eğlenmelerinin yanı sıra kitap okumayı ihmal etmemeleri konusunda nasihatlerde bulundu.

Karne dağıtımı esnasında velilerle de uzun uzun sohbet eden Vali Mustafa Koç, “Eğitim bir süreçtir. Yarıyıl dönemi ise yoğun bir temponun ardından yavrularımız için hem dinlenme hem de bir sonraki dönem için enerji depolamak adına iyi bir fırsattır.  Yine bu tatil süresi, velilerimize, çocuklarımızın eğitim durumlarını analiz ederek eksiklerini görme ve değerlendirme fırsatı sunması açısından oldukça önemli. Asla unutmayalım ki; başarı tek başına çocuğa bağlı değildir. Velilerimize, öğretmenlerimize düşen vazifeler var. Benim velilerimizden isteğim karnesinde kırık not var diye çocuklarımıza kızmayalım. Dersler her zaman telafi edilebilir” dedi.

Vali Koç açıklamasının devamında: Şüphesiz ki, Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşerî gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız.

Milletimizin varlığının, değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının; Tarihine, Milletine, Devletine, Bayrağına, Vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu sebeple en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almasıdır.

Üniversite TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada Üniversite TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada

Çocuklarımızı iyi yönlendirmek, onları sadece test çözen, ders çalışan bir kişi olarak değil aynı zamanda sosyal hayatı olan, ülkesiyle, devletiyle bağlantılı, ülkesindeki gelişmelere duyarlı, okuyan, yazan, okuduğunu anlayan, analiz eden, sorgulayan evlatlar olarak yetişmesini istiyoruz. Bunun için anne ve babalara, velilere de büyük görev düşüyor. Onları siz de motive edin, yönlendirin; bol bol kitap okusunlar. Okudukları zaman da mutlaka ne okuduğunun farkında olsun, anlasın, analiz etsin; okuduğu her kitaptan, her parçadan bir ders çıkarmayı bilsinler. Bunu ancak anneler, babalar yapabilir. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimize tekrar iyi tatiller diliyorum. Dinlenip eğlenirken kitap okumayı ihmal etmesinler diyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim