Niğde’de eğitim-öğretim gören 72 bin 358 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının son ders zili çaldı. 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Niğde’deki öğrenciler, okullarda düzenlenen karne dağıtım töreninde karnelerini alarak yaz tatiline girdi. 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulunda 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı 2. Dönem kapanış programı düzenlendi. 

Programa Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, kurum amirleri ve veliler katıldı.

Programda konuşma yapan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu; “2016-2017 eğitim ve öğretim yılını bugün itibariyle sonlandırmış bulunuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde büyük emek ve gayret sarf eden tüm velilerimize, öğretmenlerime, milli eğitim idarecilerimize ve tüm personelimize teşekkür ediyorum. Eğitimde Niğde’de güzel şeyler oluyor, güzel başarılara imza atılıyor. Niğde’de eğitimde başarı seviyesi gün geçtikçe yükseliyor. Bu başarı seviyesinin yükselmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Niğde Belediye Faruk Akdoğan ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “2016-2017 eğitim ve öğretim yılını bugün itibariyle tamamlamış olduk. Çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. Çocuklarımızın bugüne gelmesine vesile olan tüm eğitim camiasına da teşekkür ediyorum. Niğde olarak düşürsek başarıları göz ardı etmemek lazım. Niğde’miz bu sene iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirdiğini düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha başarılı eğitim öğretim dönemini diliyorum. Çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum.”

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaz tatilinde öğrencilere uyarılarda bulundu. Yaşar yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “17 Eylül 2016 yılında başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle sona erdi. İlimizde 384 okulumuzda 4 bin 741 öğretmenle 72 bin 358 öğrenciye eğitim öğretim verdik. Bu eğitim öğretim bugün itibariyle son buldu. Çocuklarımız karnelerini aldılar büyük bir sevinç yaşıyorlar. Karneleri iyi olan öğrencilerimiz kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Karnesindeki notlardan memnun olmayan öğrencilerimizi inşallah yaz tatilinde bu kayıplarını telafi etmelerini temenni ediyorum. Eğitim ve öğretimde emeği geçen başta velilerimize eğitim öğretimin temel taşı olan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Çocuklarımıza iyi bir yaz tatili diliyorum. 10-11-17-18 Haziranda LYS’ye girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.”
Konuşmalarda sonra karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

 
Editör: TE Bilişim