Geçtiğimiz yıl Niğde Bilsem ve Niğde Üniversitesi ortaklığıyla yapılan TÜBİTAK 4004 Robotlarla Bilim Öğreniyorum Projesinin fikir sahibi Cüneyt Akyol Microsoft tarafından “Harikalar Yaratan Öğretmenler” yarışmasında jüri tarafından ödüle layık görüldü. Yaklaşık olarak 3 yıldır Niğde Bilim ve Sanat Merkezinde fen bilimleri birimi başkanlığını yürüten Akyol; Microsoft’ tan aldığı ödülde tüm ekip arkadaşlarının emeği olduğunu ve yaptıkları çalışmaların Microsoft gibi büyük bir şirket tarafından ödüle layık görülmesinin kendisi açısından son derece gurur verici olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.  Yaptıkları proje ile çocuklara programlama ve robotik araçlar konusunda eğitim verdiklerini belirten Akyol bu tarz projelerin ülkenin geleceği olan çocukların eğitiminde son derece önemli olduğunu söyledi. Bu yıl ikincisi yapılması planlanan projede ilçe ve köylerden gelen öğrencilere aynı eğitimlerin verileceği ve böylelikle kırsal kesimde eğitim- öğretimlerine devam eden öğrencilerinde projeden faydalanacağı bilgisini verdi.

Microsoft’un Türkiye genelinde harikalar yaratan öğretmenleri aradığı yarışmada TÜBİTAK desteği ve Niğde üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Özel yürütücülüğünde hayata geçirilen projede, alınan mali destek ile Niğde ilinden 35 ortaokul öğrencisine, yazılım, programlama etkinlikleri, robotik araçları kullanarak fen deneyleri yaptırılmıştı. Microsoft Robotlarla Bilim Öğreniyorum projesinde kendi ürünlerini kullanarak birçok çocuğa temel programlama, web araçları ve fen etkinlikleri yaptırdıkları için proje uzmanı Cüneyt AKYOL’ a harikalar yaratan öğretmen ödülünü verdi.

Yüzlerce öğretmenin yaptıkları uygulamalar ile başvuru yaptığı yarışmada ödül alan Projenin hikâyesi profesyonel bir ekip ile filme alınacak ve çekilen kısa film Microsoft’ un sitesi ve sosyal medya hesaplarında yüz binlerce insana ulaştırılacaktır. Aynı zamanda MİCROSOFT ödülü alan öğretmenin ilinde öğretmen ve öğrencilere yönelik sertifikalı eğitim düzenleneceği ve ilerleyen günlerde yapılacak eğitimle ilgili bilgilendirmenin Niğde Bilsem’ in resmi sitesinden duyurulacağı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR konu ile ilgili olarak; Projenin birçok çocuğa yazılım ve programlama konusunda farkındalık oluşturduğunu ve bu tarz projelerin il genelinde devamının geleceğini, projenin devamlılığı konusunda ise Niğde Bilsem’e taleplerin olduğunu belirten YAŞAR emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim