Doğa Koleji'nin Matematik Eğlendirir sloganıyla Ulusal olarak düzenlediği Resfebe Yarışması'nın kazananları muhteşem bir törenle açıklandı.
Acıbadem Doğa Bilim Okulu'nda, yaklaşık 10.000 öğrencinin katıldığı Matematik Eğlendirir - Resfebe Yarışması ve Akıl Küpü Matematik Yarışmaları'nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Ulusal Resfebe yarışmasında Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Arif Eroğlu, “A’dan A” (Adana) adlı çalışması ile binlerce öğrenci arasından Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Törene; yarışmanın jürisi olan ünlülerden Sarp Akkaya, Demir Demirkan, Feridun Düzağaç, Bora Duran, Tan Sağtürk‘ de katıldı, törende ayrıca resfebe sergisi ve Kartal Doğa Kampüsü'nün flüt konseri yer aldı.

Resfebe Nedir?
Zeka oyunlarında son yılların yükselen yıldızı resfebe kelimesi resim + alfabe kelimelerinden türemiştir. Türkçe ilk örnekleri zeka oyunları, akıl oyunları gibi dergilerde sunulmuş, özellikle son birkaç yılda sosyal medyada önemli ölçüde yaygınlaşmıştır.

Resfebe Neden Önemli?
Resfebe bulmacalarını çözerken çok farklı şekilde düşünmeniz gerekir. Resfebe bulmacalarını sadece zekanızı kullanarak çözmezsiniz. Hayal gücünüzle birlikte biraz da mizah gücünüzü kullanmanız gerekir. Kelime, deyim bilginizin geniş olması gerekir. Deyimleri bulmak için belirli ipuçlarını doğru şekilde kodlama yapmanız gerekir. Sayıların, resimlerin, sembollerin şekli, yönü bile önemlidir.


Resfebe Çocuklarda; Hayal gücünü kullanarak farklı boyutlarda düşünmesini, Pratik ve farklı şekillerde düşünerek hafızada canlandırma becerisini, Algılama ve kıyaslama becerisini, Kodlama mantığını ve bir konuya odaklanma kapasitesini geliştirir.


Jürinin değerlendirmeleri sonucunda, yarışmaya Matematik öğretmeni Serkan Arslan danışmanlığında hazırlanan Arif Eroğlu çeşitli ödüllerin yanında Yunanistan’a yapılacak olan “Atatürk’ün İzinde Bilim”gezisi'ne katılmaya da hak kazandı.

 

Editör: TE Bilişim