Niğde Bilim Sanat Merkezi, astronomi ve uzay bilimleri hakkında seminer ve söyleşi etkinliği düzenledi.

 

Bilsem tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında  “Astronomi ve Uzay Bilimleri Semineri” için Astronom Tamer Akın’ı konuk etti. 18 Ocak Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan etkinliğe Niğde BİLSEM, Merkez İmam-Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve ODTÜ Koleji öğrencileri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu seminerde Astronom Tamer Akın, seminerin amacının öğrencilere astronomiyi sevdirmek ve teleskopla uzaya bir pencere açabilmek olduğunu söyledi.  Seminer veliler tarafından da ilgiyle izlendi.

Evrende Neredeyiz?

Astronom Tamer AKIN, uzay ve astronomi hakkında araştırmalarını ve çalışmalarını dinleyicilerle paylaştı. Astronomi ve Uzay Bilimleri hakkında farkındalık oluşturulması adına yaptığı profesyonel çalışmalarla dikkat çeken Tamer AKIN,  ‘Evrende nerdeyiz?’ sorusuna en doğru yanıtları bilimsel gerçekler ışığında anlattı. Söyleşi sonunda öğrencilerin birbirinden ilginç  sorularını yanıtladı.

Öğrenciler ve velilerin yoğun ilgi gösterdikleri etkinlik astronomi ve uzay bilimleri hakkında farkındalık oluşturdu.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsa Aliç, “Öğrencilerin en çok merak ettikleri konunun başında uzayın geldiğini, öğrencilerin bu meraklarını karşılamak,  onlardaki ilginin geliştirilebilmesini sağlamak için öğrencilerimize seminer vermesi için astronomi alanında yetkin bir kişi olan Tamer Akın’ı Merkezimize davet ettik. Son derece verimli bir etkinlik oldu. Etkinliğimize diğer okullarımızdan öğrencilerimizi de davet ettik. Katılımlarından dolayı Merkez İmam-Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve ODTÜ Koleji idareci, öğretmen ve öğrencilerine de teşekkür ederiz. İlerde yapacağımız etkinliklere farklı okullarımızı davet ederek ortak çalışmalara imza atağız. ”dedi.

Editör: TE Bilişim