Bilim ve Sanatta öncü olan Niğde Bilsem, yine örnek bir çalışmaya imza attı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR tarafından da desteklenen proje, çocukların sanatsal ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Niğde Bilim ve Sanat Merkezinde 7-14 yaş grubu çocuklardan oluşturulan koro 14 Kasım 2015 tarihinden bu yana çalışmalarını sürdürmekte.

 Repertuarında yerli ve yabancı çocuk şarkıları bulunduran koro, performansını piyano ve orkestra eşliğinde gerçekleştirmeyi planlıyor. Henüz bir yaşını doldurmayan Bilsem Çocuk korosu yeni kurulmasına rağmen 2016 yılında yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarda konserler vermek amacıyla davetler almış ve çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürmektedir.

Çocuk korosu ilk konserini 25 Nisan 2016 tarihinde Niğde Üniversitesi 1923 Konser Salonunda Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu ve Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası eşliğinde Niğde Üniversitesinin katkıları ile gerçekleştirecek. BİLSEM Çocuk Korosu ikinci etkinlik olarak K.K.T.C. 2. Uluslararası Korolar Festivalinde Gazi Mağusa’da sahne alacak.

Ayrıca bir stüdyo kaydı ile (cd) albüm hazırlığı yapan BİLSEM Çocuk korosu 25 öğrenciden oluşmaktadır. Koronun piyano eşliklerini İpek ERDOĞAN, çalışmalarını ise Koro Şefi Serdar KÖŞK yönetiminde yapılmaktadır.

http://www.borhaber.net/egitim/nigde-bilsem-cocuk-korosu-kurdu-h19596.html

Posted by Bor Haber on 1 Mart 2016 Salı
Editör: TE Bilişim