Niğde Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “23 Nisan Çocuk Şenliği” düzenlenen törenle başladı.

 

Niğde Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği ve 5 gün sürecek olan 23 Nisan Çocuk Şenlikleri, Niğde Belediyesi önünde özel olarak hazırlanmış şenlik alanında yapılıyor.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya ve Mustafa Yiğit,  Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Durak, Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Altan, çocuklar ve aileleri katıldı.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan şenlikler, anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle devam etti.

 

Belediye olarak ilklere imza atmaya devam ettiklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak her zaman ilklerin altına imza attık ve yine imza atmaya devam ediyoruz. Niğde Belediyesi olarak ilk kez 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde böyle bir program ilimizde belediye olarak düzenleniyor. 23 Nisan şenliklerini bir güne değil bu şekilde bir haftaya yaymış oluyoruz. İlimizin değişik okullarının etkinlikleri bu şekilde devam edecek ve bir hafta boyunca 23 Nisan etkinlikleri bu alanda kutlanacak. 23 Nisan dediğimiz zaman elbette bağımsızlığımız ve demokrasiye geçişin ilk adımını anlıyoruz. 23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği ve dünyada sadece ülkemizde kutlanan bayramdır. Dolayısıyla yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza verdiği önemi bu şekilde anlamış oluyoruz. Bu günün çocukları yarının gençleri olacak, idarecileri ve yöneticileri olacak” dedi.

 

Çocuklar için çeşitli şişme oyun gruplarının da kurulduğu alanda çocuklar gönüllerince eğlendi. 


Editör: TE Bilişim