Çavdarlı Şehit Erdal Ünlü İlköğretim Okulu’nda, anasınıfının eksiklerini belirleyen okul idaresi bu eksikliklerin giderilmesi konusunda Atatürkçü Düşünce Derneği’nden talepte bulundu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şubesi ise kardeş okul ilan ettiği okulun anasınıfının ihtiyaçlarını karşıladı.
Anasınıfının, laminant parke yer döşemesi,perde,bilgisayar,televizyon gibi ihtiyaçlarının yanı sıra kitap ve kırtasiye eksikliklerinin tamamlanmasını sağlayan ADD Niğde Şubesi Başkan ve üyeleri bugün eksikliği tamamlanan anasınıfını ziyaret ettiler. Çocuklarla sohbet eden ve onlara hediyeler veren dernek üyeleri çocukların iyi koşullarda eğitim alması için üzerlerine düşeni her zaman yapmaya hazır olduklarını da dile getirdiler.
EĞİTİME YAPILAN YATIRIMIN KARŞILIKSIZ KALMAZ
          Çavdarlı Şehit Erdal Ünlü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Turgut, fiziki anlamda kötü durumda olan sınıfta eğitim alan anaokulu öğrencilerinin daha iyi koşullarda eğitimlerini sürdürmeleri için sivil toplum örgütleri ile koordineli çalıştıklarını belirterek en iyi yatırımın eğitim için yapılan yatırım olduğunu belirtti. Eğitime yapılan yatırımın hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağına da değinen Okul Müdürü Mehmet Turgut ‘’Talebimizi geri çevirmeyen ve anasınıfımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayan Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.
        Sivil toplum örgütlerinin her hangi bir yerden geliri olmayan kuruluşlar olduğunu hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Sevgi Özbek bu yardımların yeterli olmayacağına da dikkat çekerek, “Sorunu ve eksiği olan bu kadar çok okul mevcutken gönül isterdi ki ihtiyacı olan tüm okulların sorunlarını çözebilelim. Maddi yardımlarımız kısıtlı olsa da manevi anlamda desteklerimiz sürecek’’dedi.      
 KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ
        Özellikle kız çocuklarının liseye devamı konusunda okul idaresi ile ortak çalışmalara da imza atacaklarını ifade eden ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek, “Şehit Erdal Ünlü İlköğretim Okulu’nu kardeş okul ilan ettik. Hem özel yaşantımızda hem de dernek faaliyetlerimizde çocukların özellikle de kız çocuklarının eğitimleri üzerine hassasiyetle duruyoruz ve bu konuda bireysel ve örgütsel olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya gayret ediyoruz. Köylere ve kasabalara çok daha fazla ulaşmamız gerektiğini bugün bir kez daha yeniden gördük’’dedi. Okul idaresi desteklerinden dolayı Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Sevgi Özbek’e teşekkür plaketi verirken daha hijyenik koşullara ve teknolojik donatılara sahip sınıflarına kavuşan, mutlulukları gözlerinden okunan anaokullu minikler ise desteklerinden ve kendilerine getirdikleri hediyelerden dolayı dernek üyelerine şarkılar söyleyerek teşekkür ettiler. Yeni Yıldız Gazetesi/NİĞDE


Editör: TE Bilişim