Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 83.nci, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 31.nci yılı, tüm yurtta olduğu gibi Bor ilçemizde de gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.


 Dâhi GEDİK / Editör ÖZEL

Törenler ilk olarak saat 09.30’da Kaymakamlık  önündeki Atatürk anıtına İlçe Protokolününün sıra ile çelenk sunulması, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk koyma töreninin ardından saat 10.00’da Bor Kız Meslek  Lisesi Sosyal salonunda kutlama programına devam edildi. 


 Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak yaptı. Solak konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı. Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdiminin ardından ,Emekli öğretmenler adına Faruk Eker kısa bir konuşma yaptı.


Tören öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan öğretmen konulu  tek perdelik oyunlar,şiir dinletileri ile devam etti. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin edip görev başı yapmasının ardından ise emekli öğretmenlere çiçek buketi takdim edildi.İlçe genelinde yapılan “Öğretmen” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı, İlçemiz Müzik Öğretmenleri tarafından hazırlanan Niğde yöresi Türk Halk Oyunları gösterileri ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim