Geçtiğimiz hafta muhtarlara idaremiz tarafından bilgisayar dağıtımı yapılmıştı. İdaremiz eğitim salonunda dün muhtarlara bilgisayar kullanımı eğitimi verildi…
 
Geçtiğimiz hafta muhtarlara idaremiz tarağından bilgisayar dağıtımı yapılmıştı. İdaremiz eğitim salonunda dün de muhtarlara bilgisayar kullanımı eğitimi verildi. Eğitimin startını Vali Âlim Barut verirken, ilk eğitim programına İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Genel Meclis Üyeleri ve Muhtarlar katıldı.
Eğitim programının açılışında bir konuşma yapan Vali Âlim Barut teknolojinin kullanılmasının gerektiğine vurgu yaparak bilgisayarların mutlaka ve mutlaka kullanılmasını istedi. E-Devlet kapısına muhtarlarında entegre edilebileceğini hatırlatarak sözlerine başlayan Vali Barut şunları söyledi;
“Çağa ayak uydurmuş olmanın bir nişanesi olarak muhtarlara eğitim programı düzenlemiş bulunuyoruz. Artık bilgi elektronik ortamda aktarılıyor, haberleşme elektronik ortamda sağlanıyor. Bildiğiniz gibi devletimizin de E-Devlet diye bir projesi var. Şu aşamada merkezi idarede ama muhtarlıklara kadar ulaşacak. E-Devlet yaygınlaştığında muhtarlarımızın da buna hazır olması gerekmektedir. İşte biz çağı yakalamış olmanın bir nişanesi olarak böyle bir hizmeti muhtarlıklarımıza sunuyoruz. Bu bilgisayar teknolojisi çok hızlı gelişiyor. Bunu gerektiği gibi kullanmalıyız. En kısa zamanda bilgisayarla haberleşmeyi ve yazışmaları öğreneceksiniz.
Gerekiyorsa oyun oynayın, öğrenmek için oyun oynamanıza da izin veriyoruz. Ondan bir endişeniz olmasın. Gerçekten öğrenmek için oyun oynamak da gerekiyor. Ama devlet malı diye kullanmamazlık yapmayın, kullanmadan da eskitmeyin.
Burada anlatılanları anlamaya çalışın ve kafanıza takılan konularda bilgi sahibi olmaya çalışın.”
 



Editör: TE Bilişim