Niğde Bor İlçesi Harım Mahalle Muhtarı Ali Önsay, Bor Veli Bengü İlköğretim Okulunda yerel yönetim ve Muhtarlık konusunu öğrencilere anlattı.

Haber: Ali AKBAŞ 

Öğrencilerin sorularını da tek tek cevaplayan Muhtar Önsay, “yerel yönetimler; halkın en kolay ulaşabildiği ve en kolay hizmet alabildiği, yönetim aygıtıdır” dedi

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Mahalle Muhtarı Ali Önsay, Bor Veli Bengü İlköğretim Okulu öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersine bağlı olarak Yerel Yönetimler konulu ders verdi.

Okul öğrencileriyle derslikte bir araya gelen Muhtarı Ali Önsay, öğrencilerin sorularını tek tek cevapladı. Öğrencilere, kendi çalışmaları hakkında bilgiler veren Önsay “Yerel yönetimlerin muhtardan başladığını dikkat çeken Muhtar Önsay şöyle devam etti “Çöpümüzü kim toplayacak? Park, yol, kaldırım yapılması, asfaltın yenilemesi gibi çalışmalar lazım. Bunları kim yapacak? Belediye ve Belediye Başkanı. Yerel yönetimler aslında muhtardan başlıyor. İlk olarak muhtar ve muhtar üyesi heyetini seçiyorsunuz. Sonra ilçe belediye başkanını, bu şekilde yerel yönetim zinciri oluşuyor. Bunların her birinin farklı görevleri var. Halkımızın en iyi ve doğrudan tanıdığı yönetim; yerel yönetimlerdir.”

HALKIN EN KOLAY HİZMET ALDIĞI YÖNTEM

Öğrencilere, genel kamu yönetimi hakkında da bilgiler aktaran Muhtar Önsay, “10 Yılı aşkın süredir İlçemiz Harım mahallemizde muhtarlık görevi yapıyorum.. Yerel yönetim anlamında, vatandaşın ulaşabildiği ilk yerde muhtar ve belediye başkanı vardır. Halkın en kolay ulaşabildiği ve en kolay hizmet alabildiği; devletle, milletin tam orta yerinde bir yönetim aygıtıdır, yerel yönetimler” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE UYARILARDA BULUNDU

Muhtar Önsay, öğrencilere yönelik uyarılarda ise, “okul saatinde okulda olmalarını, okul çıkışlarında fazla vakit kaybetmeden evlerinde olmalarını, anne, baba ve öğretmenlerin sözlerini dinleyip derslerine iyi hazırlanmaları, gece geç saatlere kadar televizyon izlememeleri ve mümkün olduğunca internette fazla zaman harcamamaları, kötü arkadaş ve kötü davranışlardan sakınmalarını, çevrelerinde ki olumsuzlukları en yakın büyüklere iletmelerini, hepinizi çalışkan, iyi huylu, başarılı örnek bireyler olarak görmek istiyoruz. Çevremize karşı duyarlı olalım. Çevreyi kirletmeyelim. Çevreyi kirletenleri uyaralım.“Uyarlarında bulundu. 

Harım Mahallesi Muhtarı Ali Önsay, ilköğretim öğrencilerine Muhtarlık hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Mahalle Muhtarı Önsay, öğrencilere muhtarın görevlerini ve nasıl seçildiğini anlattı. Daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrenciler Muhtardan park yaptırılmasını, çöp tenekeleri getirilmesini,Akkaya Barajı Çevre Kirliliği ve Okçu içme suyu sorununun çözülmesini istediler. Muhtarda mahallenin sorunlarıyla ilgileneceğini belirtti. 

Okul Yönetimi ve Sınıf öğretmeni Ümit Deveci, anlatım ve sunumlarından dolayı mahalle muhtarı Ali Önsay’a teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim