TRT ekranlarından tanınan Küçük Mucitler bilim gösterileri ekibi, ODTÜ Koleji öğrencilerine bilim gösterisi yapmak üzere Niğde’ye geldi.
 
 İlgi çekici deneylerle çocukların bilime olan ilgisini artırmak amacıyla TRT için yaptıkları programlarla tanınan ekip, Türkiye genelinde okulları gezerek ilköğretim öğrencilerine sunum yapıyor.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Aydın Akbaş, “ Okul olarak öğrencilerimizin bilimsel olaylara ilgisini artırmak ve düşünme becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla bilim şenliği ve proje yarışmaları gibi etkinlikler yapmaktayız. TRT tarafından hazırlanan Küçük Mucitler ekibinin ilköğretim öğrencilerine yönelik yararlı ve ilgi çekici programlarını takip ediyorduk. Bu profesyonel ekibi öğrencilerimizle buluşturmak adına, Mucit Amca olarak bilinen Melih Yalçıneli ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Küçük Mucitlerin okulumuza gelmesini sağladık. Niğde’ye ilk defa gelen ekibin yaptığı bilim gösterisi öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı. Melih Yalçıneli’nin sunduğu gösteri, evde tekrarlanabilecek pratik deneylerle öğrencilerin yaşayarak öğrenmelerini sağladı.
 
 
Bu gösteri sayesinde öğrencilerimiz, okulumuzda yürütülen Bilim Şenliği, Bilimsel Proje Yarışması gibi etkinliklerde yaptıklarının, profesyonel bir ekibin yaptıklarıyla örtüştüğünü görmüş oldular. Öğrencilerimizin üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla 2-3 Nisan 2011 tarihinde 10. Bilim Şenliğimizi gerçekleştirmiştik. Bugün bu gösteriyle öğrencilerimizin kazanımlarını perçinlemiş olduk.
 

Bugün Ankara’da ODTÜ tarafından gerçekleştirilecek Eureka Proje Yarışması’nda, elemeleri başarıyla geçen yedi öğrencimiz dört projeyle final sergisine katılacaktır. Okulumuzda bilimsel düşüncenin geliştirilmesi ve öğrencilerin öğrenmeye teşvik edilmesi amacıyla bundan sonra da bu tür çalışmalara devam edilecektir. Eğitim öğretim sürecinde bizlere bu konuda destek olan Seren Aykanat ve Melih Yalçıneli başta olmak üzere tüm Küçük Mucitler bilim gösterileri ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Yeni Yıldız Gazetesi/Niğde
Editör: TE Bilişim