Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri kendi aralarında düzenledikleri kahvaltıya basın mensuplarını da davet ettiler. 


İl Milli Eğitim Müdürü  Halil İbrahim Yaşar ve müdürlüğün diğer yöneticilerinin haftada bir gün kendi aralarında düzenledikleri kahvaltıya İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar basın mensuplarını da davet etti.

 Kahvaltıdan sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşari: Bizler daha önceki görev süremizde de yaptığımız gibi; düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde, her türlü sosyal ve kurumsal ilişkilerin daha verimli olması adına çeşitli kurum ve kuruluşlarla biraraya gelmekten mutluluk duymaktayız. Bu gün bu kahvaltılı buluşmamızla, gerekli kurumsal diyaloğumuzun güçlenmesi ve bu güzel etkinliklerin yeni görev süremiz boyunca da devam etmesini temenni etmekteyiz. Bu vesile ile sizlerle ilimizin TEOG ve LYS sınavlarındaki başarı durumuna kısaca değinmek isterim. TEOG sınavında geçen yıl Türkiye ortalaması ile eşit durumda iken, bu yıl yapılan İlk TEOG sınavları ilimizin Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını görmekteyiz. Bu yıl yapılacak 2. TEOG sınavında tekrar değerlendirmelerimizi yapacağız. diğer yandan LYS sınavlarındaki başarı durumumuza baktığımızda sevindirici sonuçlar elde ettiğimizi görüyoruz. Açıkça belirtmeliyiz ki LYS sınavlarındaki başarımız Türkiye ortalamasının ve TR-71 Bölge ortalamasının üzerindedir. Özellikle TR-71 Bölgesi; Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Karaman ve Niğde illerinden oluşan yüksek başarılı bölge olarak bilinmektedir. Bu durum bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bilgileri sizler aracılığıyla tüm Niğde halkıyla paylaşmayı bir borç biliyorum. Siz değerli basın mensuplarına da bu davetimize icabet edip bu kahvaltıya katıldığınız için çok teşekkür ediyorum"dedi. 

Daha sonra basın mensupları eğitim konusunda soruları cevaplandırıldı. 



Editör: TE Bilişim