Yaklaşık 72 bin öğrencinin yarıyıl karne heyecanı yaşadığı Niğde’de, bir mesaj yayımlayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğrencilere, velilere, öğrencilere ve öğretmenlere önemli tavsiyelerde bulundu.

18 haftalık yorgunluğunu tatil zamanında atmanın öğrencilerin en doğal hakkı olduğunu belirten Yaşar; “ Kısa bir ara verdiğimiz bu tatil döneminde kendinizi keşfetmek için yeni yerler görün, okumadığınız kitaplara, ilgi alanınızdaki bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere zaman ayırın. “Neden, niçin ve nasıl” ların cevabının arkasından koşacağınız ilmi meraklar edinin” diyerek öğrencilere tavsiyelere bulundu.

Velilere de tavsiyelerde bulunan Yaşar; “Eğitim bahçelerimize emanet ettiğiniz çiçekleriniz, sevgili çocuklarımız sizlerin ilgisi ve desteği olmadan her zaman boynu bükük kalacaktır. Sizlerin onlara verdiğiniz aile sıcaklığı, erdemli birer insan olmaları için verdiğiniz terbiye, sevgiyle açılan kollarınız olmadan eğitim sağlıklı yürümez. Çocuklarımızın karne aldıkları bugün şunu unutmamanızı rica ediyorum: Karne yalnızca bir sürecin sonucudur. Çocuğunuzun kişiliğinin ve yeterliğinin tahlili değildir. Her bir çocuğun kendisine has bir gelişme süreci olduğunu, ilgi alanlarının, kavrama biçimlerinin farklı olduğunu unutmayın. Çocuğunuza vereceğiniz en büyük destek öncelikle onları dinlemek ve anlamaya çalışarak doğru rehberliği yapmaktır. İhtiyacı olan hususlarda tedbir almak, akranlarıyla değil yalnız kendi içinde onu değerlendirmek çocuklarımızın sizden beklentisidir. Çocuklarımıza bu tatil döneminde sorumluluklar verin. Yataklarını toplasınlar, kopan bir düğmeyi dikebilsinler, bir çay demlemeyi öğrensinler. Ailenin bireyi olmanın yalnız kazanca değil sorumluluklara da ortak olmak gerektiğini anlamalarına fırsat verelim. Çocuklarımızla birlikte güzel yarınlar inşa etmek için yürüttüğümüz eğitim çalışmalarında verdiğiniz destek için teşekkür ediyor, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum” dedi.

Öğretmenlerimizle birlikte sizleri 21. Yüzyılın nitelikli bir yetişkini olarak hazırlamak için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz diyen Yaşar; “ Yarınların mucizelerini gözlerinizde okumak mümkün. Geleceğin hakimleri kendi yeterliklerinin ve eksiklerinin farkında olan bireyler olacak. Kısa bir ara verdiğimiz bu tatil döneminde kendinizi keşfetmek için yeni yerler görün, okumadığınız kitaplara, ilgi alanınızdaki bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere zaman ayırın. “Neden, niçin ve nasıl” ların cevabının arkasından koşacağınız ilmi meraklar edinin. Aile büyüklerinizle zaman geçirin. Bir toplumun bütünlüğü, en temel yapı olan aile çevresinin bütünlüğü ile mümkündür. Anne ve babanıza, kardeşlerinize zaman ayırın. Telaşsız ve sakin dinlenme zamanında evdeki bir çiçeğe su verin ve seyredin. Muazzam bir sessizliğin içindeki bu güzelliğin açışına, kardeşinizin gülüşüne doyasıya tanıklık edin. Tüm vaktinizi yüzünüz ekrana dönük olarak geçirmeyin. İnsanlarla yüz yüze sohbet edin. Birlikte dertlenmenin, birlikte sevinmenin bizi biz yaptığını hatırınızdan çıkarmayın. Sizler, karnelerinizdeki sayısal verilerden çok daha fazlası olduğunuzu bilin. Varsa eksikler tamamlanmak içindir. Yanlışlar düzeltilmek için. Başarı, kendini iyi tanımak ve hedeflerine inanarak yürümektir. Hepinize iyi tatiller diliyorum. Biz sizleri özlem ve heyecanla bekliyor olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim