Dünya teknoloji devi Microsoft, Niğde’nin Akşemsettin Bilim Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) fen bilgisi öğretmeni Cüneyt Akyol’un başlattığı ‘Robotlarla Bilim Öğreniyorum’ adlı projeye sponsor oldu.

Niğde BİLSEM ve Niğde Üniversitesi ortaklığıyla hayata geçirilen ve TÜBİTAK’tan destek alan projenin sahibi Cüneyt Akyol, Microsoft tarafından ‘Harikalar Yaratan Öğretmenler’ yarışmasında jüri tarafından sponsor desteği verilmesi kararlaştırıldı. Yaklaşık 3 yıldır Niğde BİLSEM’de Fen Bilimleri Başkanlığını yürüten Akyol “Bu ödülde tüm ekip arkadaşlarımızın emeği var. Yaptığımız çalışmaların Microsoft gibi büyük bir şirket tarafından ödüle layık görülmesi bizim açımızdan son derece gurur verici” dedi.

DÜŞÜN, YENİDEN DÜŞÜN
Öğrencilere yazılım ve program temelli eğitimler verdiklerini belirten Akyol, şunları söyledi:
“Robotlarla fen etkinlikleri yapmayı hedefliyoruz ve bunu yaparken öğrencilerimizle birlikte düşünüyoruz. ‘Düşün, yeniden düşün’ vizyonuyla hareket ediyoruz. Okulumuzdaki imkanları sonuna kadar değerlendiriyoruz. Merkezimizdeki 3 boyutlu yazıcı ile robotları birleştirerek yeni modeller geliştiriyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda TÜBİTAK’tan destek aldık.’Robotlarla Bilim Öğreniyorum projesini hayata geçirdik. İlimizden 40 öğrenciye robotik araçlarla fen etkinliği yaptırdık.”x

AVRUPA’YA EĞİTİM VERİYORUZ
Yaptıkları çalışmaları Erasmus Plus programı ile Avrupa’daki eğitim kurumları ile de paylaştıklarını anlatan Cüneyt Akyol, şöyle devam etti:
“Antalya’da 2 ülkeden gelen 16 öğrenci ve 4 öğretmene robotik araçlarla fen etkinlikleri ve programlama eğitimi verdik. Şu anda yurt dışında iki okulla daha görüşüyoruz. Onlar da merkezimizde robotik araçlarla fen etkinlikleri eğitimleri almak için müracaatta bulundular. Bilgi güçtür, bilgiyi teknolojiye çevirip pazarlamak daha büyük bir güçtür. Ülkemizin ihtiyacı olan şey teknolojiyi pazarlamak olarak görüyorum.”


Kaynak; Adnan ÇELEBİ  - DHA
Editör: TE Bilişim