Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.
 
Bekil açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Başöğretmenlik unvanının verilişinin 82. ve bu anlamlı günün “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başlanmasının da 29. yıl dönümünü idrak etmenin gururuyla bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü canı gönülden kutluyorum.
 
Şurası muhakkaktır ki öğretmenlik her türlü takdirin üzerinde bir feragat ve fedakarlık mesleğidir. Ancak bu mesleğin cilvesi de budur diyerek öğretmenlerimizi hiç hak etmedikleri ücretlerle borç batağına itmek de doğru değildir. Sadece 24 Kasımlarda hatırlanan insanlar olarak görmek ise hepimizin bir kabahatidir.
 
Milletleri şekillendiren, onları uygar toplumlar haline getirenler öğretmenlerdir. Bu nedenledir ki bu mümtaz insanların insanca yaşamalarını sağlamak, daha müreffeh daha çağdaş daha donanımlı kişiler olarak mesleklerini ifa etmelerini sağlamak da devletin yani onun icra makamı olan hükümetin görevidir. Gelişmiş toplumlardaki meslektaşları gibi teknolojinin imkanlarından yararlanabilen, bilgilerini çağın koşullarına göre geliştirme imkanına sahip, mesleki gelişimleriyle ilgili her türlü araç ve gerece kolayca ulaşabilen öğretmenler olarak görev yapmak bütün öğretmenlerimizin en tabii hakkıdır. Ancak bu şekilde Büyük Önder’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi yakalanabilir.
 
Maddi sorunların baskısı altında ezilen, itibar ve saygınlığı her geçen gün zayıflayan bir mesleğin Türkiye’nin güçlenmesi, milletimizin ilerlemesi yolunda ne denli katkı sağlayacağı tartışmalı bir konu olarak karşımızdadır. Her şeyin en iyisine layık olan öğretmenlerimizin hala en temel ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çekmeleri, ekonomik problemler karşısında çaresiz kalmaları en başta iktidar partisinin bir ayıbıdır ve boynuna asılmış utanç vesikasıdır.
 
Hepimizin üzerinde eşsiz hakları olan öğretmenlerin, katlanan ve derinleşen sorunlarına çözüm ve çare bulunmazsa, geleceğin mutlu ve müreffeh ülke idealine ulaşmamamız imkânsız olacaktır. Meselenin yalnızca parasal boyutunun olmadığı, eğitim sisteminin ve öğretmenlerimizin çok yönlü bir reforma ve iyileştirmeye tabi tutulmalarının gerektiği de ortadadır. Eğer millet olarak, bugün karşımıza dikilen sorunlar yumağını etkili ve temelli bir şekilde çözemiyorsak, bunda çatırdayan eğitim yapısının ve kendi kaderine terk edilen ve bir kenara itilen öğretmenlerimize hak ettikleri şartların hazırlanmamasının büyük bir payı olduğu kuşkusuzdur. Bir toplumun muhatap olduğu problemlerin ortadan kaldırılması, değilse bile azaltılması için, entelektüel düzeyde tartışmanın ve ulaşılacak sonuçların kavramsallaştırılmasının çok büyük bir katkısı olacağını unutmamız gerekmektedir.
 
“Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.” diyen Atatürk’e dikkatle kulak vermek lazımdır. Çünkü şunu iyi bilmek lazımdır ki bir milleti ancak ve yalnız iki ordu gerçek hedeflere ve gerçek zaferlere ulaştırır. Bunlardan ilki vatanımızı kurtaran Türk ordusu yani “Mehmetçik” diğeri de milletimizin hızla yükselmesini sağlayacak olan ilim ve irfan ordusu yani “ÖĞRETMENLER”imizdir.
 
Bu vesileyle, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tüm öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepsini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve hayatta olmayan muhterem öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
 
Editör: TE Bilişim