Niğde’nin en eski ve en köklü okullarından olan Niğde Lisesi’nin 1961 mezunları 50 yıl sonra mezun oldukları okulda buluştu. Mezunlar hasret giderirken mezun oldukları okula LCD televizyon ve kütüphaneye kitaplık hediye ettiler.

 

Aralarında Devlet eski Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Akın Gönen’in de bulunduğu Niğde Lisesi 1961 mezunlarından 22’si, 50. yılında Niğde’de buluştu.  Mezunlar hasret gidermelerinin ardından öğrenim gördükleri o zamanların Niğde Lise binası, şimdiki Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiler. Eski Niğde Lisesi’nin eski binasında halen eğitim öğretimini sürdüren Niğde Anadolu Lisesi Müdürü Ali İhsan Çakmak ile görüşen mezunlar, duygulu anlar yaşadı.

 

Niğde Lisesi Mezunlarının 50. Yıl buluşmasına katılanlar, beraberlerinde Arçelik-Niğde Bayilerinden H. Emin Özdemir ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Buluşmaya, Akın Gönen, Abdi Yıldırım, Avni Topçuoğlu, Aysel Sönmez (Doğru), Çetin Tamer, Fahri Harmanşah, Hikmet Adem, Hüseyin Baykan, İlhan Oral, Prof. Dr. İlter Uzel, Kaplan Öğüt, Mehmet Öztürk, Metin Koçaker, Ali Metin Öztürk, Muammer Tuna, Muharrem Özmen, Mustafa Önder, Mutlu Erdem, Nejat Aydın, Oktay Ertuğrul, Orhan Eken, Özay Bozkurt, Sabri Dinçer, Sami Öztürk, Prof. Dr. Suat Öksüz, Uğur Sunu, Vezire Öztercan (Özçürümez), Yakup Bircan, Av. Ayhan Özgül, Tevfik Sanduvaç gibi isimler katıldı. 


Editör: TE Bilişim