Niğde tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan Sertifikalı Meyve Ağaçlarında Budama Kursu eğitimleri başladı. Sazlıca Kasabasında 32 kursiyerin katıldığı kursta teorik ve uygulamalı olarak toplam 48 saat eğitim verilecek. İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Çınar tarafından eğitim verilen kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, "Kursta katılımcıların bilgi ve beceri kazandırılmasını amaçlıyoruz. Budamanın meyve verimine ve meyve kalitesine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu kurs sayesinde ilçemizde başarılı ve verimli budama yapabilen kişi sayısını arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Altunok; “Kursta işlenecek konular arasında meyve yetiştiriciliği, meyve hastalık ve zararlıları, dikim, toprak hazırlığı, gübreleme, budama ve aşılama konularında bilgiler verilerek, teorik ve uygulamalı olarak bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Eğitim süresinin 48 saat olduğu kursun sonunda, yapılacak sınavda başarılı kursiyerlere sertifika verileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim