Niğde merkez Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarında üretilen ürünlerin sergileneceği Mesleki Eğitim Fuarı açıldı.

Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Sosyal tesislerinde açılan fuarda ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi öğrencilerinin gösterileri sunuldu. Kurdele kesimi ile vatandaşların hizmetine açılan fuarda teknolojiden el sanatlarına, yemek sunumlarından bitki çeşitlerine kadar birçok ürün fuarda sergilendi.

Düzenlenen programda açıklama İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran tarafından gerçekleştirildi. Duran; “Mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerlerin artırılması ve Mesleki ve teknik eğitime ilgiyi artırmak, ürünlerin sergilenmesi, deneyimlerin paylaşılması okullarımızda yapılan ürünler seçilerek bu fuarı düzenlemiş bulunmaktayız. Öğrencilerin mesleki ve teknik yeteneklerinin tespit edilmesi ve öğrencilerle ailelerinin bu doğrultuda yönlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Mesleki ve teknik eğitimde 2023 vizyon hedefleri doğrultusunda 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren alan eğitimleri dokuzuncu sınıftan itibaren başlamıştır. Yurt içinde üretim, yatırım, istihdam yollarını artırma yoluyla sektörlerini sürekli büyüten bunun yanı sıra dışarı açılma ve uluslararası rekabet kültürünü artırma çabası içinde olan Türkiye ekonomisi için, nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması ancak bu ihtiyaçlara cevap verebilen mesleki ve teknik eğitim sistemiyle mümkün olacaktır” dedi.

Programda, folklor gösterileri, yöresel kıyafetlerin tanıtımı, jimnastik gösterileri gerçekleştirildi. Fuar açılışına Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

Editör: TE Bilişim